Skip Navigation Links

Akıllanmadık mı?

Hazır Beton Şirketlerinin Denetimi Yapılıyor mu ?!

Akıllanmadık mı?

Gündem   A+a-

 
Binlerce canı yitirdiğimiz 6 Şubat depremi ve ardından yaşanan tüm depremlerin ardından yapılaşma süratle devam ederken, hazır beton şirketlerinin sıkı bir denetimden geçirilmediği yönünde iddialar bulunuyor.
 
Hiç mi akıllanmıyoruz sorusunu akıllarda tutan ise inşaat süreçlerinde kullanılan malzemenin kalitesi !
C40 Beton sipariş eden bir vatandaş, dökülen betonlardan alınan numuneleri laboratuvara gönderdi. Yapılan testlerin sonucu geldiğinde ise dökülen betonun C40’ın altında bir kalitede olduğu anlaşıldı.
Firma ile yapılan görüşmeler sonuç vermedi ve hatta dökülen betonun kalitesinden emin olunduğu da ifade edilmiş olmasına rağmen, beton dökümü sırasında yaşanan skandal kalitenin neden düştüğünü de ortaya koydu. Beton dökülürken miksere su katılırken farkedilmesi üzerine işlem durduruldu ve farklı bir mikserde yeni beton istendi.
 
İşte bu yaşananları haber merkezimize Avukat Haydar Gökpınar aktardı .
 
Bölgemizde yaşanan deprem felaketi sonrasında yıkılan birçok binada, düşük kalite beton kullanıldığı ve bu sebeple yıkımların meydana geldiği ve can kayıpları yaşandığı tespit edilmiş iken, sıkıca denetlenmediği anlaşılan bazı beton firmaları, standartların altında betonu, piyasaya sürmeye devam ettiği iddiası paniğe neden oldu.
Bu durumun son mağdurlarından olan bir vatandaş, Avukatı Haydar Gökpınar aracılığı ile hukuk mücadelesine başladı.
Konu hakkında bilgisine başvurulan Av. Haydar Gökpınar’a yaşanan süreç hakkında şu bilgiyi verdi;
Deprem sonrasında güvenli bir bina yaptırmak isteyen müvekkilinin, Arsuz’da bulunan ve inşaat malzemeleri satan bir firma aracılığı ile bir beton santralinden beton satın aldıklarını, inşaatın ruhsat bilgilerine göre C30 beton kullanılması gerekir iken, müvekkilinin daha güvenli bir bina yapabilmek için C40 beton tercih ettiklerini söyledi.
 
C 40 beton dökümünün yapı denetim firması gözetiminde dökülürken, hazır beton şirketi çalışanlarının miksere su katmak girişiminin farkedildiği anda beton dökümünün durdurulduğuna dikkat çeken Av Haydar Gökpınar, mağduriyetin yapılan beton testinden sonra laboratuvar sonucunda belgelendiğini söyledi.
 
Dökülen betonlardan alınan numunelerin düzenli olarak laboratuvara gönderildiğini belirten Gökpınar, test sonucunda C40 olarak taahhüt edilen kalitenin altında bir sonuçla karşılaştıklarına vurgu yaptı. Gelen bu olumsuz sonuçlar üzerine, analiz sonuçlarının yenilendiğini, buna rağmen, çıkan değerlerin yine düşük çıktığını, son çare olarak ise karot örneği alındığını, karot örneğinin alınması ile birlikte çıkan değerlerin binanın yıkılmasını kıl payı durdurduğunu söyledi.
 
Av Haydar Gökpınar, deprem bölgesinde kaliteli beton vermesi gerekirken vaat edilenin altında bir kalitede beton veren hazır beton firmalarının sıkı bir denetime tabi tutulması için Çevre Şehirlicilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına başvuru yapacaklarını söyledi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet