Skip Navigation Links

HBB’den Yeni Tarımsal Sulama Hatları

ÜRETİCİLER, SULAMA SORUNU YAŞAMAYACAK

HBB’den Yeni Tarımsal Sulama Hatları

Gündem   A+a-

 
Hatay Büyükşehir Belediyesi, geniş ve bereketli tarım arazilerine sahip Hatay’da üreticilere destek olmak amacıyla hizmetlerine devam ediyor.
 
HBB Park-Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı Tarımsal Hizmetler Şube Müdürlüğü, sulama hatlarında çeşitli sebeplerle yaşanan tıkanıklıklar ve arızaları gidererek su kaybının önüne geçip sağlıklı su akışını sağlamak için il genelinde 287 arızaya müdahale etti.
 
Sulama suyuna ulaşmanın zor olduğu bölgelerde 7 bin 750 metre kapalı sistem yeni hat çekerek üreticiye yardımcı olan ekipler, bölgedeki üreticinin sulama mevsiminde su sıkıntısı sorununu giderdi.
 
Ayrıca Büyükşehir tarafından ihtiyaç duyulan farklı bölgelerde 4000 metre açık kanal ve 80 köprü geçişi yapılarak çiftçinin hizmetine sunuldu.
 
HBB yetkilileri Başkan Mehmet Öntürk’ün kırsal bölgelerde yapılan tarımsal üretime önem verdiğini ve üreticilerin tarla ve bahçelerinde kesintisiz sulama yapabilmesi için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade ederken bu çalışmalarla kayıp ve kaçakların en aza indirilerek su tasarrufu ve buna bağlı olarak daha geniş alanın sulanmasının sağlanacağını ifade etti.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet