Skip Navigation Links

Engelli Bireylere Yönelik ÖTV Muafiyeti Düzenlemelerini Kabul Etmiyoruz

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, engelli bireylere yönelik yapılması planlanan ÖTV muafiyeti düzenlemelerinin,

Engelli Bireylere Yönelik ÖTV Muafiyeti Düzenlemelerini Kabul Etmiyoruz

Gündem   A+a-

 
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, engelli bireylere yönelik yapılması planlanan ÖTV muafiyeti düzenlemelerinin ortaya çıkaracağı mağduriyetlere dair yazılı bir basın açıklamasında bulundu.
 
YILDIRIM KARA: Engelli Bireylere Yönelik ÖTV Muafiyeti Düzenlemelerini Kabul Etmiyoruz
 
Engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırmak ve toplumsal hayata daha aktif katılımlarını sağlamak amacıyla çeşitli teşvik ve muafiyetlerin uygulanması bir zorunluluktur. Ancak mevcut iktidar, meclise sunmayı planladığı yeni vergi paketi ile, vergilendirme sistemleri ve sözde tasarruf tedbirleri adı altında halkımızın ekmeğine göz dikmektedir. Bu adaletsiz uygulamalar, toplumun her kesiminden yurttaşımızı mağdur etmeye devam etmektedir.
 
Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) muafiyeti, engelli bireylerin araç sahibi olabilmesi için hayati bir destek mekanizmasıdır. Mevcut düzenlemede, ÖTV muafiyetiyle alınan araçlar 5 yıl boyunca satılamazken, yeni düzenleme bu süreyi 10 yıla çıkarmayı planlıyor. Bu değişiklik, engelli bireylerin modern ve ihtiyaçlarına uygun araçlara erişimini engelleyecek ve onların hayatını zorlaştıracaktır. Hızla ilerleyen teknoloji çağında, engelli bireylerin eski model araçlara mahkum edilmesi, güvenlik ve konfor açısından ciddi sorunlar yaratacaktır. İktidar, eşitsizlikleri derinleştirecek bir düzenlemenin peşindedir.
Engelli bireylerin ihtiyaçlarına uygun araçlara erişimini kısıtlamak, onların toplumsal hayata katılımını engellemekte ve yaşam kalitesini düşürmektedir. Sadece maddi tasarruf amacı güden, yurttaşın hakkını gözetmeyen bu düzenleme, engelli bireylerin mağduriyetine yol açmaktan başka bir işe yaramayacaktır.
 
Yeni düzenlemeye göre, %90 engelli raporuyla ÖTV muafiyetinden yararlanarak araç alan bir bireyin vefatı durumunda, aracın ÖTV'sini mirasçıları ödemek zorunda kalacak. Engelli bireylerin ve aileleri ekonomik sıkıntılarla boğuşurken, onların sırtına bir yük daha bindirmek nasıl bir devlet anlayışıdır?
İktidarın bu kararları, eşitlik ilkesini ciddi şekilde ihlal etmektedir.
 
YILDIRIM KARA: KÖTÜ EKONOMİNİN YÜKÜ ENGELLİ BİREYLERİN OMUZLARINA YIKILIYOR
 
Teknoloji her geçen gün insanların hayatını kolaylaştırırken, iktidar tarafından belirli kesimlerin bu yeniliklere erişiminin kısıtlanması açıkça bir hak ihlalidir. İktidar, bu ekonomik gidişatın sorumluluğunu üstlenmeliyken, yükü yurttaşların omuzlarına yıkmaya çalışmaktadır. Bu haksızlıkları gündeme getirmeye ve bunlarla mücadele etmeye devam edeceğiz.
 
Engelli yurttaşlarımızın haklarına saygı gösteren, onların ihtiyaçlarını gözeten ve toplumsal hayata aktif katılımlarını destekleyen politikalar geliştirilmesi için birlikte mücadele edeceğiz.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet