Skip Navigation Links

ARLEM 4. Genel Kurulu Brüksel'de Yapıldı

Kısa adı ARLEM olan (Avrupa–Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisi) 4.Genel Kurulu Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapıldı.

Dünya   A+a-

ARLEM 4. GENEL KURULU BRÜKSEL’DE YAPILDI
BELEDİYE BAŞKANI SAVAŞ TOPLANTI DA İLİMİZİ VE ÜLKEMİZİ TEMSİL ETTİ
 
Kısa adı ARLEM olan (Avrupa–Akdeniz Bölgesel ve Yerel Meclisi) 4.Genel Kurulu Belçika’nın başkenti Brüksel’de yapıldı.
Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Brüksel’de düzenlenen toplantı da ARLEM ECOTER (Ekonomik Sosyal ve Bölgesel İlişkiler) Komisyonu Eşbaşkanı unvanıyla ilimizi ve ülkemizi temsil etti.
Toplantıda ARLEM ve bağlı komisyonlarına üye ülkelerin proje ve faaliyetleri masaya yatırıldı, sosyal ve ekonomik sorunlar ele alındı.
Akdeniz’e Kıyı ülke ve şehirlerin ekonomik, sosyal ve bölgesel kalkınmasına yönelik proje ve faaliyetler yürüten ARLEM Ecoter Komisyonu’nun Eşbaşkanlık görevini yürüten Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Brüksel’de düzenlenen toplantı da üye ülke temsilcilerinin ilgiyle ve beğeniyle takip ettiği bir konuşma yaptı.
 
  ARLEM Ecoter Komisyonu’nun oturum başkanlığını yürüten Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, Arlem Genel Kurulu üye ülke temsilcilerine yönelik yaptığı konuşmada komisyonun çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Konuşmasında Akdeniz Bölgesel ve Yerel Yönetimlerin ekonomik ve sosyal alanda yaşadığı sıkıntıların çözümüne yönelik düşüncelerini aktaran Belediye Başkanı Savaş, “Günümüzde yaşanan nüfus artışı ve uzun yıllardır devam eden çarpık kentleşme ile kentlerin kötü yapı stoğunun hızla artması, merkezi ve yerel yönetimleri “Kentsel Dönüşüm” adı altında yeni uygulamalara yöneltmektedir. Kentlerde ortaya çıkan kötü yapı stoğunun ortadan kaldırılması yapılacak yeni planlamaların ve yeni yerleşim alanlarının kentlerin geleceğe yönelik ihtiyaçlarının da gözetildiği ekolojik ve sürdürülebilir bir planlama prensibiyle ortaya konması gereklidir. Kentlerin hafızası olan kültürel mirasın yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması konusunda, projelendirme ve uygulama çalışmalarının yaygınlaştırılması ve ciddi tanıtım reklamlarının yapılması gereklidir. Birlik üyelerinin de katılımıyla ‘Kültürel Mirasın Korunması ve Dünyaya Tanıtılması’ çalışmalarını yapacak bir komisyon kurulabilir. Dezavantajlı guruplara (Fiziksel ve zihinsel engellileri şiddete maruz kalmış kadınlar) yönelik eğitim ve istihdam projelerinin planlanarak, guruba dâhil olan kişilerin sosyal yaşama dâhil edilmeleri sağlanmalıdır. Akdeniz Bölgesel ve Yerel Yönetimler Meclisi öncülüğünde üye ülkeler tarafından yapılacak tüm bu faaliyetlerin hazırlık ve uygulama aşamalarında tüm paydaşlarla birlikte halkın etnik katılımı sağlanmalıdır. Sözü edilen tüm proje ve faaliyetlerin daha etkin ve sürdürülebilir olması için kentlerin konu ile ilgili stratejik plan hazırlamaları ve bu planların bir araya getirilerek tüm üyeleri kapsayan bir bölge planı hazırlanması önem arz etmektedir.” dedi.
 
 Mesleki ve teknik eğitime yönelik ilimizde Antakya Belediyesi’nce yürütülen proje ve faaliyetlerle ilgili ARLEM üye ülke temsilcilerine bilgiler veren Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş, “Antakya Belediyesi olarak mesleki ve teknik eğitim alanında yaşanan nitelikli ara eleman sıkıntısının çözümüne yönelik olarak kentimiz için mevcut durum analizi, sorun analizi yapılmış ve belirlenen hedefler doğrultusunda stratejik plan hazırlanmıştır. Hazırlanan plan kentimizdeki tüm kamu kurumları, özel kuruluşlar, sivil toplum kuruluşları ve dernekler ile paylaşılarak, projenin paydaşı olmaları sağlanmıştır. Genç istihdamının desteklenmesi projesi kapsamında belediye olarak “Doğalgaz Tesisatçısı Yetiştirme Projesi” ile Turizm sektöründe nitelikli hizmet elemanı yetiştirme projesi olmak üzere iki ayrı proje uygulaması yapılmıştır. Bununla birlikte tarihi dokunun korunması ve gelecek nesillere aktarılması adına restorasyon çalışmalarında gerekli olan ara eleman ihtiyacının giderilmesine yönelik olarak İşkur Müdürlüğü’yle işbirliği içinde Restorasyon Ustası kursu düzenlenmiştir. Yine belediyemiz, Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğümüzle işbirliği içinde 8 ayrı branşta yetişkin eğitimi kursları açmış durumdayız.” dedi.
Toplantıya iştirak eden Arlem’e üye ülke temsilcileri Brüksel’de düzenlenen toplantıda Ecoter Komisyonu başkanlığını başarıyla yürüten Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş’ı kutlarken, yürütülen proje ve faaliyetlerden ötürü duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet