Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Kadın Kültür Evleri göz dolduruyor

Atölyeye dönüşen merkezlerde kadınlar ücretsiz sertifikalı kurslara katılıyor

Kültür Sanat   A+a-

İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezleri göz dolduruyor
Atölyeye dönüşen merkezlerde kadınlar ücretsiz sertifikalı kurslara katılıyor
 
İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezlerinde, kurslar devam ediyor.
Aydınlık bir geleceğin mimarları kadınlarımızın, ilk öğretmen olan annelerimizin sosyal ve kültürel etkinliklerle kendilerini geliştirmeleri, bilgi ve beceri sahibi olmaları amacıyla çalışmalarını yürüten İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezlerinde, kadınlarımıza ücretsiz ve sertifikalı kurslar veriliyor.
Görülen ilgiyle zaman içerisinde sayısı beşe ulaşan Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezleri, kurs çeşitlerinin de artmasıyla, kısa sürede atölyeye dönüştü.
Seramik fırınının da yer aldığı Hürriyet Mahallesi’ndeki merkezde, İskenderun’da bir ilki oluşturan seramik kursları büyük ilgi görüyor.
 
  İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezleri’nde, okuma-yazma, bilgisayar, İngilizce, el sanatları, dikiş, rölyef, resim, seramik, ebru, ahşap boyama, pasta-yemek, gümüş işlemeciliği, takı tasarım, el örgüsü, tiyatro kursları veriliyor.
 
Beş adet Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi hizmet veriyor
İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezleri’nde kadınlarımız ücretsiz çeşitli branşlarda kurslara katılma imkanı buluyor.
Hürriyet mahallesi, eski İnal Hastanesi yerinde hizmete giren İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nin ardından, Sakarya, Esentepe, Mustafa Kemal ve İsmet İnönü Mahallesi Yuvam Sitesinde açılan şubelerle Kadın Kültürevleri’nin sayısı beşe yükseldi.
Kadınlar, kurs sonunda törenle sertifikalarını alırken, çalışmalar da sergileniyor.
Ücretsiz sertifikalı kurslar ve kayıtlar İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezleri’nde devam ediyor.
 
 
  Merkezlerdeki kurslar programlı şekilde sürüyor
Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezlerindeki kurslar, İskenderun Halk Eğitim Merkezi’nden gelen ve gönüllü öğretmenler tarafından programlı bir şekilde veriliyor.
Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezleri ve kursların verildiği günler şöyle:
Hürriyet Mahallesi’ndeki İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezinde; Pazartesi günleri bilgisayar, el sanatları, ingilizce, resim, gümüş işlemeciliği, dikiş, rölyef, Salı günleri bilgisayar, yemek-pasta, resim, ingilizce, gümüş işlemeciliği, Çarşamba günleri bilgisayar, el sanatları, ahşap boyama, yemek-pasta, dikiş, gümüş işlemeciliği, Perşembe günleri bilgisayar, takı tasarımı, resim ve el örgüsü, Cuma günleri bilgisayar, resim, gümüş işlemeciliği, el örgüsü, ebru, Cumartesi günleri ebru, tiyatro.
Sakarya Mahallesi’ndeki İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi-2’de Pazartesi günleri ingilizce, ahşap boyama, okuma yazma, Salı günleri ahşap boyama, Çarşamba günleri ahşap boyama, okuma yazma, Perşembe günleri ingilizce, Cuma günleri okuma yazma, Cumartesi günleri el sanatları.
Esentepe Mahallesi İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi-3
Pazartesi günleri el sanatları, bilgisayar, Salı günleri el sanatları, bilgisayar, Çarşamba günleri bilgisayar, el sanatları, Perşembe günleri bilgisayar, Cuma günleri el örgüsü ve bilgisayar.
Mustafa Kemal Mahallesi İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi-4
Pazartesi günleri ahşap boyama, ingilizce, Salı günleri el sanatları, dikiş, ingilizce, okuma yazma, Çarşamba ingilizce, el örgü, Perşembe dikiş, el sanatları, Cuma günleri dikiş, el sanatları.
İsmet İnönü Mahallesi Yuvam Sitesi İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi-5
Pazartesi günleri dikiş, Çarşamba günleri dikiş, okuma yazma, Perşembe günleri okuma yazma, ahşap boyama, Cuma günleri dikiş.
 


Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar