Skip Navigation Links

Samandağ Belediyesi Sokak Hayvanları İçin Kolları Sıvadı

SAMANDAĞ BELEDİYESİ, SOKAK HAYVANLARI İÇİN KAPSAMLI PROJELERİ DEVREYE ALIYOR

Samandağ Belediyesi Sokak Hayvanları İçin Kolları SıvadıWeb
TV

Yerel   A+a-

 SAMANDAĞ BELEDİYESİ, SOKAK HAYVANLARI İÇİN KAPSAMLI PROJELERİ DEVREYE ALIYOR
 
Samandağ Belediyesi, sokak hayvanlarının refahını artırmak ve şehrin yaşam kalitesini yükseltmek amacıyla çeşitli projeleri hayata geçiriyor. Belediye Başkanı Emrah Karaçay öncülüğünde, şehrin ekolojik ve yaşanabilir hale getirilmesi için hayvansever derneklerle işbirliği içinde hareket eden Samandağ Belediyesi, Engelli Patiler, Empati Kur ve Notpfote Animal Rescue e.V Dernekleri ile ortaklaşa gerçekleştirdiği projelerle, sokak hayvanlarına yönelik kapsamlı bir program başlattı.
 
Bu kapsamda, var olan hayvan barınağının koşullarının iyileştirilmesi için çalışmalar gerçekleştirilerek rehabilitasyon merkezinin fiziki koşulları güçlendirildi.
 
Konuya ilişkin açıklama yapan Samandağ Belediye Başkanı Emrah Karaçay, "Değerli Samandağlılar, ekibimizle birlikte ekolojik, yaşanabilir daha güzel bir şehir sözü vererek yönetime geldik. Şehrimizin hayvanlar için yaşanabilir, insanlar için güvenli olması ile ilgili yönetime gelir gelmez çalışmalara başladık. Samandağ’ın kanayan yarası olan sokak hayvanlarına ilişkin birçok uygulamayı devreye soktuk.
 
Yerel hayvansever dernekleri(Empati Kur) Türkiye’deki birçok aktivist dernekle işbirliği ile yola çıktık.
 
Bu bağlamda; var olan hayvan barınağının koşullarının düzeltilmesi ile ilgili çalışmaları tamamladık.
 
Samandağ Belediyesi olarak, hem insanlar hem de köpek dostlarımızın yaşamlarını iyileştirmek için çeşitli adımlar atıyoruz.
 
Engelli Patiler, Empati Kur, Notpfote Animal Rescue e.V Dernekleri ile birlikte yaptığımız planlamaya bağlı olarak 1 Haziran’da başlattığımız projede, 1 ay içerisinde 500 köpek kısırlaştırma sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Kısırlaştırılan bütün köpeklerin gerekli aşıları ve özellikle kuduz aşısı yapılmaktadır. Ek ameliyathane alanı, post operatif (ameliyat sonrası) barınma alanı yapımı gibi adımlar atarak kapasitemizi arttırdık. Ayrıca rehabilitasyon merkezimizin fiziki koşullarında çeşitli iyileştirmeler yaparak örnek olacak koşulları sağlamaya çalışıyoruz. Kısırlaştırma ile hem popülasyon kontrolünü sağlamış olacağız hem de patili dostlarımızın birçok bulaşıcı hastalıktan korunmasına katkıda bulunacağız.
 
Oluşturduğumuz Whatsapp ihbar hattıyla(05530438990) birlikte; yaralı, hasta, kısır olmayan veya ısırma eylemi gerçekleştiren hayvanlar ile ilgili bize daha hızlı ulaşabilmenizi sağlamayı hedefliyoruz. Halkımızın da duyarlılığı ve desteğiyle bu süreci hak temelli, şiddetten uzak yöntemler ile ilerleteceğiz. Olası ısırılma vakalarında, ısırma eylemini gerçekleştiren köpek veya kedinin fotoğrafı/videosu, olayın gerçekleştiği adres bilgisi, hastane doktoru tarafından uygun görülerek uygulanan kuduz aşısı belgesi (ısırılan kişiye uygulanan koruyucu kuduz aşısı) ve iletişim bilgileri ile bize başvuruda bulunabilirsiniz. Kuduz müşahede süreçlerinin dikkatli takibi ve kuduz aşısı uygulamaları ile koruyucu uygulamalarımızı hayata geçirmeye devam edeceğiz.
 
Samandağ Belediyesi olarak muhtelif araçların Samandağ’ın çeşitli yerlerine toplu köpek getirilip salım yapıldığının farkındayız. Konuyla ilgili vatandaşımızdan hassasiyet bekliyoruz. Herhangi şüpheli araç görüldüğünde 112 ihbar hattı üzerinden şikayet edilmesini talep ediyoruz. Bizler de konunun takipçisi olacağız.
 
Köpekler de tıpkı biz insanlar gibi hisseden, duyarlı canlılardır. Popülasyon artışı, travma, açlık vb. nedenler ile yaşanan içgüdüsel gerilimler tek tek birey düzeyinde onların suçu değildir. Birçok nedene bağlı, “kötülük” duygusundan uzak reflekslerdir. Ayrıca, patili dostlarımız yüzlerce yıldır bizlerle ortak yaşam alanlarını kullanmaktadır. İnsan türü ile birlikte yaşama adaptasyonunu oldukça yüksek düzeyde geliştirmiş bir canlı türüdür.
 
Başta çocuklar olmak üzere ilçemizde yaşayan herkesin güvenliği, huzuru bizler için çok önemli. Popülasyon artışı ve çeşitli nedenlerle yaşanan gerilimleri anlıyor, hem insanlar hem de hayvanlar için ortak yaşam hakkını önceleyen çözümlere odaklanıyoruz. Kısırlaştırma uygulaması, sokak hayvanlarının saldırgan davranışlarını önemli oranda azaltmaktadır. Bu noktada kısırlaştırma, aşılama ve sahiplendirme ile ilgili çalışmalarımızı büyüteceğiz.
 
En önemli hak olan, yaşam hakkını savunarak insanların ve hayvanların yaşayacağı en iyi koşulları sağlamak için hep birlikte emek vermeye devam edeceğiz.
 
Samandağ Belediyesi olarak çağrımızdır Türkiye’de ve İlçemizde faaliyet gösteren, halkımızın yararına çalışan, dayanışmadan yana olan tüm STK, dernek ve toplulukları, sokak hayvanları için yaşanabilir, insanlar için güvenli bir şehri yeniden kurmaya davet ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.
 
 
Samandağ Belediyesi Sokak Hayvanları İçin Kolları Sıvadı videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet