Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İskenderun Polisi, Trafik Melekleri Yetiştiriyor

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ile Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği Trafik Melekleri

Gündem   A+a-

İskenderun Polisi, Trafik Melekleri Yetiştiriyor
 
İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ile Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği Trafik Melekleri projesine omuz verdi. 
Ülkemizde terörizmden fazla can alan ve en önemli halk sorununu teşkil eden trafik sorununa dur demek için ilçemizde kolları sıvayan İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü “Trafik Melekleri” projesini yürürlüğe koydu. Ana Okulu ve Ana Sınıfında eğitim gören öğrencileri “Trafik Melekleri” haline getirmek için okulları gezen polis memurları eğitici video ve slaytlar eşliğinde öğrencilere seminerler veriyorlar. Trafikteki ideal yaya ve araç hareketleri, çizgi film kahramanları kullanılarak yapılan videolar aracılığıyla çocuklara anlatılıyor. 
Konusunda uzman polis memurları, amaçlarının her bir anasınıfı ve anaokulu öğrencisini araç kullanan yakınlarını trafikte ikaz edebilecek bireyler haline getirmek olduğunu belirttiler. Her bir öğrenciyi yakınlarına; “Hızlı gitme, kırmızı ışıkta geçme , emniyet kemeri tak, alkollü araç kullanma ” diyebilecek bilinçte özgüvenini kazanmış melekler haline getiren bu proje geleceğimizin teminatı yavrularımız üzerinde önemli tesirlerinin olduğu belirtildi.
 
Ayrıca çocukların beklenmedik olaylara karşı ideal hareket tarzları da anlatıldı. Çocukların yaya iken tanımadıkları kişilerin otomobillerine binmemeleri, evde otururken tanımadıkları kimselere kapılarını açmamaları, ebeveynden izinsiz / habersiz hiçbir yere gitmemeleri, okul dışında satılan yiyecek ve içeceklerin almamaları gibi konular çocuklara anlatıldı.
 

 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar