Skip Navigation Links

HBB MECLİSİ HAZİRAN AYI TOPLANTISI YAPILDI

HBB’DE YENİ DAİRE BAŞKANLIKLARI İÇİN TEKLİF SUNULDU

HBB MECLİSİ HAZİRAN AYI TOPLANTISI YAPILDIWeb
TV

Gündem   A+a-

 Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Haziran Ayı Olağan Toplantısı 1. Oturumu HBB Başkan Vekili Filiz Özçörekçi başkanlığında gerçekleştirildi.
 
HBB Yerleşkesi A Blok’ta bulunan Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda meclis gündemine alınan 82 madde ve gündem dışı 3 madde görüşülerek karara bağlandı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından gündemin değerlendirildiği toplantıda önemli kararlar alındı.
 
DEPREM RİSK YÖNETİMİ VE KENTSEL İYİLEŞTİRME DAİRESİ BAŞKANLIĞI KURULACAK
 
Meclis toplantısında, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığının bölünerek, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ve Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı adıyla üç yeni daire başkanlığının kurulması, Hatay Büyükşehir Belediyesi çatısı altında Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı, Satın Alma Dairesi Başkanlığı, Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı ve Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı, Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı adı altında yeni daire başkanlıklarının kurulması, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığının ise müdürlük birimi haline getirilerek, “Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığına bağlanması ile İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Çevre, Enerji ve Atık Yönetimi A.Ş. ile Tarım ve Peyzaj A.Ş.’nin de kurulması ile ilgili yönetmelik teklifleri görüşülerek Hukuk ve İçişleri komisyonuna sevk edildi.
 
GÖNÜLLÜ KURULUŞLARLA YÜRÜTÜLEN PROJELERDE YETKİLER ÖNTÜRK’TE TOPLANDI
 
Hatay Büyükşehir Belediyesinin gönüllü kurum ve kuruluşlar ile yürüttüğü projeler ile ilgili temsil ve imzalama yetkili yasal temsilci olan Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’e, hibe veren kurum ve kuruluşlar nezdindeki bütün projelere başvurmaya ve projeler dahilinde 25 Milyon TL’ye kadar olan hibe sözleşmelerini imzalamaya ve sözleşme usul ve esasları dahilinde projeleri yürütme konusunda da yetkili kılınması meclis kararıyla kabul edildi.
 
Ayrıca, İşletme ve İştirakler Dairesi Başkanlığının UNDP, UNİCEF, TBB ve Trendyol gibi farklı kuruluşlarla ortaklaşa yürüttüğü mevcut projelerde de protokol ve sözleşmelerin imzalanması ile tüm iş ve işlemlere ilişkin Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk’e yetki verilmesi oylanarak kabul edildi.
 
 
 
 
ŞOFÖR ESNAFINA İNDİRİM VE İPTAL MÜJDESİ
 
Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Kırıkhan Tır Garajı’nın 2024 yılı için 500,00 TL olarak belirlenen aylık abonman ücretinin yaşanan deprem felaketi sonrasında tesisi kullanan esnaflara destek sağlamak amacıyla 300,00 TL’ye düşürülmesine ve Antakya, İskenderun Minibüs garajlarında yine esnaflara destek olmak amacıyla 2024 yılı giriş çıkış ücretlerinin iptal edilmesine de karar verildi.
 
Meclisin Haziran Ayı Olağan Toplantısı 2. Oturumu 26 Haziran Çarşamba günü saat 14.00’te gerçekleştirilecek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HBB MECLİSİ HAZİRAN AYI TOPLANTISI YAPILDI videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet