Skip Navigation Links

Akbank'tan İleri Dönüşüm Hamlesi: Ofis Mobilyalarından Okullara Destek

Akbank, Genel Müdürlük binasında işlevini tamamlayan mobilyalarını ileri dönüşüm tekniği ile yeniden kullanıma kazandırma çalışmaları yürütüyor.

Akbank'tan İleri Dönüşüm Hamlesi: Ofis Mobilyalarından Okullara Destek

Ekonomi   A+a-

 Akbank, Genel Müdürlük binasında işlevini tamamlayan mobilyalarını ileri dönüşüm tekniği ile yeniden kullanıma kazandırma çalışmaları yürütüyor. Bu mobilyalar, sınıf, oyun odası ve kütüphane kullanımı için ileri dönüştürülerek deprem bölgesindeki okullara hayat veriyor.
 
Dönüşümde Gelecek Var Projesi
 
‘Dönüşümde Gelecek Var’ projesi kapsamında Akbank, İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi iş birliğiyle ofis mobilyalarını okul eşyalarına dönüştürüyor. Bu proje çerçevesinde İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde kurulan ileri dönüşüm atölyesi, öğretmenler ve öğrenciler tarafından sürdürülebilir mobilya üretimi gerçekleştiriyor. Atölyede üretilen mobilyalar, deprem bölgesindeki okullara dağıtılarak, öğrencilere daha iyi eğitim olanakları sağlanıyor.
 
İlk Aşamada 4,200 Mobilya Yenilendi
 
Projenin ilk aşamasında ileri dönüştürülen yaklaşık 4,200 okul mobilyası, Hatay başta olmak üzere 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgedeki 304 anaokuluna dağıtımı gerçekleştirildi. Bu sayede, Akbank Genel Müdürlük binasından çıkan ofis mobilyaları, 156 bin öğrencinin kullanımı için yeniden hayata kavuştu.
İnsan Odaklı Sürdürülebilirlik
 
Akbank Marka ve İletişim Başkanı Beril Alakoç, projenin Akbank’ın insan odaklı sürdürülebilirlik stratejisinin bir parçası olduğuna dikkat çekti. Alakoç, “Sürdürülebilirlikte farkındalık döneminin bittiğini, artık fayda yaratma ve harekete geçme zamanının geldiğini düşünüyoruz. Bu doğrultuda, Akbank Genel Müdürlüğü’nün mimari dönüşüm projesini sürdürülebilirlik vizyonumuzla uyumlu ve insana fayda sağlayacak şekilde tasarladık. Dönüşümde Gelecek Var projemiz ile ofislerimizde görevini tamamlamış mobilyalar, öğrencilerin ihtiyaçlarına uygun eşyalar haline geliyor” dedi.
 
Hedef: 10 Bin Mobilya
 
Proje sonunda, deprem bölgesinde ihtiyaç sahibi toplam 650 okula 10 bine yakın mobilya dağıtmayı hedeflediklerini dile getiren Alakoç, “Üretim sürecinde İskenderun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki öğrencilere ileri dönüşüm teknikleri kazandırırken, deprem bölgesindeki yüz binlerce çocuğun eğitim deneyimlerini kolaylaştırıyoruz” dedi.
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet