Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

Türk Kızılayı bir dünya markasıdır

Türk Kızılayı İskenderun Şubesi’nin olağan genel kurul toplantısında konuşan Belediye Başkanı Civelek:Türk Kızılayı bir dünya markasıdır.

Gündem   A+a-


İSKENDERUN KIZILAYI 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
Türk Kızılayı İskenderun Şubesi’nin olağan genel kurul toplantısında konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek:
Türk Kızılayı bir dünya markasıdır
 
İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Türk Kızılayı İskenderun Şubesi’nin 2013 yılı olağan genel kurul toplantısına katıldı.
Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, fedakarlık sayesinde 145 yıldır ayakta duran ve güçlenen Türk Kızılayı’nın dünyada marka olduğunu söyledi.
Türk Kızılayı İskenderun Şubesi’nde düzenlenen olağan genel kurul toplantısına, Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğan, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, Hatay Milletvekilleri Mehmet Ali Edipoğlu, Mevlüt Dudu, Orhan Karasayar, Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karahan, Türk Kızılayı Genel Merkez yönetim kurulu üyesi Prof.Dr.Sefa Saygılı, siyasi parti, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

 
 
‘Türk Kızılayı fedakarlığı sayesinde 145 yıldır ayakta’
Olağan genel kurul toplantısında yaptığı konuşmasında her şeyin bir ihtiyaçtan doğduğunu belirten İskenderun Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “ Demek ki böyle bir şeye ihtiyaç var ki bu kadar geniş katılımlı, geniş bir yelpaze burada toplanmış bulunuyoruz” dedi.
Kızılay deyince akla fedakarlık, yardım ve insanları yaşatan kan geldiğini anlatan Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek, “Bugün ancak bu fedakarlık sayesinde toplumlar ayakta durabiliyor. Fedakarlığı unutan toplumların devamlılığı da sekteye uğruyor. Fedakarlık sayesinde Türk Kızılayı 145 yıldır ayakta ve güçleniyor. Türk Kızılayı dünyada marka olmuş” diye konuştu.
Bir hekim olarak kanın yaşam için önemine değindiği konuşmasında, fedakarlık duygusunu unutmamak gerektiğinin altını çizen Belediye Başkanı Dr.Yusuf H.Civelek , İskenderun’da fedakarca görev yapan Türk Kızılayı İskenderun Şubesi Başkanı Ümit Günay ve yönetim kuruluna teşekkür ederek, başarı dileğinde bulundu.
 
 Toplantıda konuşan Türk Kızılayı İskenderun Şube Başkanı Ümit Günay, “Bugün burada yaradanın hatırına yaratılmışların en mükemmeli olan insanın ıstırabını dindirmek için çaba harcayan insanların oluşturduğu bir topluluktayız” dedi.
Hatay Vali Yardımcısı Kadim Doğan da, Türk Kızılayı’nın takdire şayan faaliyetler yaptığını ve kurumsallaşmış en iyi yardım örgütü olduğunu belirtti. Vali Yardımcısı Kadim Doğan, “Karagün dostu Kızılay her zaman dara düşmüş insanların yanındadır” diye konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap ise, bir dünya kuruluşu olan Türk Kızılayı’nın birbuçuk asırlık dev bir çınar olduğunu belirterek, “Başka bir kurum var mı 1.5 asır dayanan. Türk Kızılayı çok saygın, çok doğru çalışma yapmış ki bütün dünyada kendini kabul ettirmiş” dedi.
Bir anekdotla sözlerine başlayan İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, ”Türk Kızılayı ihtiyaç sahiplerine yardım yapabilmemiz için bize yol açan kuruluş” şeklinde konuştu.
Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, kültürümüzde, özümüzde, inancımızda yaradandan ötürü yaratılanı sevmek bulunduğunu belirtirken, Hatay Milletvekili Mehmet Ali Edipoğlu ise, “Kızılay savaşta ve barışta, doğal afette ve doğal olmayan afette, ulusal düzeyde ve uluslar arası alanda son derece başarılı, tarafsız hizmet veren, sürekli yoksulun, garibanın, mazlumun yanında yer almış gurur tablomuzdur” dedi.
Türk Kızılayı Genel Başkan Yardımcısı Hasan Karahan da, “Kızılay yurt dışında da birçok yardıma, felakete her an hazır” şeklinde konuşarak, yapılan çalışmalara değindi.
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşımızın okunduğu toplantı, gündem maddeleri ile sürdü.
 

Türk Kızılayı bir dünya markasıdır videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar