Skip Navigation Links

AKOM’DAN ORMAN YANGINLARINA KARŞI UYARI

AKOM il genelinde artan sıcaklıkların orman yangınları açısından risk oluşturabileceğini belirterek vatandaşları orman yangınlarına,

AKOM’DAN ORMAN YANGINLARINA KARŞI UYARI

Gündem   A+a-

 
AKOM il genelinde artan sıcaklıkların orman yangınları açısından risk oluşturabileceğini belirterek vatandaşları orman yangınlarına karşı duyarlı olmaları konusunda uyardı.
 
Hatay Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezinden (AKOM) yapılan yazılı açıklamada mevsim normallerinin üzerinde artan sıcaklıklar ve düşük nem oranı nedeniyle orman yangını riskinin üst seviyelerde olduğu hatırlatılarak “Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan son tahminlere göre, özellikle Reyhanlı ve Kumlu ilçelerimizde hava sıcaklığının, hafta başına kadar, aşırı sıcak olarak (42-45°C) seyretmesi ve nisbi nemin azlığı nedeniyle meydana gelebilecek her türlü yangın riskine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
 
Orman yangınları açısından bu durum çok büyük bir risk oluşturmaktadır. Son zamanlarda meydana gelen orman yangınlarının birçoğu da maalesef, beşeri hatalardan kaynaklanmaktadır. Vatandaşlarımızın, bütün arazilerde ve özel mülkiyete tabi bahçelerde kesinlikle ateşten uzak durması, ayrıca bahçe ve tarla temizliği amacıyla ateş yakılması, anız yakılması ve piknik esnasında ateş yakılması gibi yangına sebebiyet verebilecek hususlarda dikkatli olması ve hassasiyet göstermesi çok büyük önem arz etmektedir. Herhangi bir orman yangını veya en küçük bir kıvılcım fark edilmesi durumunda dahi 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulunulmalıdır." denildi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet