Skip Navigation Links

MERKEZ BANKASI TARİHİ BİNASINA 'TRAMPA' MODELİ

İskenderun Belediye Meclisi, Mehmet Dönmez başkanlığında gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere toplandı.

MERKEZ BANKASI TARİHİ BİNASINA 'TRAMPA' MODELİ

Gündem   A+a-

 
Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, gündem dışı konuşmasında Merkez Bankası'nın durumu hakkında bilgi verdi.
 
Başkan Dönmez, "İskenderun Belediyesi olarak, depremde tarihi binası hasar gören Merkez Bankası'nın kentten taşınmaması için Primemall AVM'nin arkasındaki arazisini rayiç bedeli ödenmek kaydıyla tahsis edeceğiz.
 
Merkez Bankası'nın hasar gören tarihi binasını da kendilerine tadilat yaptırıp, ileride daha farklı bir konsepte hizmet vermek üzere kullanacağız. Bu şekilde hem tarihi bina elimizde kalacak hem de belediye olarak tadilatında para harcamamış olacağız" dedi.
 
KİRLİ BIRAKILAN PAZARA KAPANMA CEZASI
 
'ŞEHRİ TEMİZ TUTMALIYIZ'
 
İskenderun'da kurulan pazarlarda, esnafın tezgahını kaldırdıktan sonra kirli halde bırakması nedeniyle Başkan Dönmez, "Defalarca uyardık, dinlemediler. Böyle bir kirlilik yok. Hiç kimsenin şehri kirletmeye hakkı yok. Artık cezayı işlem uygulayacağız. Temiz bırakılırsa sorun yok, kirli bırakılırsa kapatmalarımız sürecek" dedi.
 
ARAÇ, EKİPMAN ALIMI YAPILACAK
 
Başkan Dönmez, "Beldeler dediğimiz mahallelerde en az 100 bin ton asfalt gerekiyor. Bu da yaklaşık 400 milyon TL para ediyor. Allah razı olsun, gittiğimiz her mahallede Fatih Başkanımızın yaptığı yolları, kaldırımları görüyoruz. Maalesef depremden sonra hasar gören sokaklarımız oldu, birçok mahallede İller Bankası tarafından yaptırılan içmesuyu şebekesi nedeniyle kazılan yollar var. Buraları çok acil toparlayıp, planlamamız gerekiyor. Sırf bu sebeple artık kazıya izin vermiyoruz, şartnamelerde üzeri kapatılsın diye ekleme yapıyoruz. İşin adını en başından koyuyoruz.
 
Bu arada altyapı için, kanal temizleme aracı, kombine araçlar ve kanal görüntüleme aracı alacağız. Mahallelerin ihtiyaçlarına göre planlayacağız. Kütüphanenin yerini Valiliğe devredeceğiz. Valilik tamamlayınca bize tahsis edecekler. Plajı da Turizm Bakanlığına yaptıracağız. Sonra devralacağız" dedi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet