Skip Navigation Links

CHP Milletvekili Dudu'dan Yaylım Ateşi

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu,2.OSB’ye kurulması planlanan termik Santralleri ile ilgili gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

Gündem   A+a-


MEVLÜT DUDU 8.GÜN HABER ile 8gunhaber

CHP MİLETVEKİLİ DUDU’DAN YAYLIM ATEŞİ
CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu,2.OSB’ye kurulması planlanan termik Santralleri ile ilgili gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.
Dudu,2 kilometrelik alanda denize sıfır noktada termik santral yapımının çevreye zarar vereceğini artık bu toplumda yaşayan en cahil insanların bile bildiğini belirtti.
Dudu, bir takım çevrelerin bunun çevreye hiçbir zararı olmayacak yönündeki açıklamaları olsa olsa halkın aklı ile dalga geçmek olduğunu düşündüğünü belirterek,” olayın rant boyutuna gelince önemli olan konu burasıdır. 2. İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulduğunda buranın demir çelik ihtisas bölgesi olarak kurulduğu herkesin malumu olan bir konudur. Bütün arazi iki ayrı firmaya çok açık ve net söylüyorum peşkeş çekilmiştir. “dedi.
 

 
 Dudu,”Bir hafta önce öğreniyoruz ki demir çelik fabrikası kurulacak yerde termik santral yapılacağını öğrenmiş durumdayız. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Baştan itibaren bu iş yanlıştır. Hangi objektif kriterlere göre bu firmalara verildiği kamuoyu aydınlatılmamıştır. Demir çelik fabrikası yerine termik santrallerin kurulacak olması bir aldatmacadır.”şeklinde konuştu.
Dudu, şöyle devam etti.
“ Bunu engellemek için açıkça söylüyorum, biz CHP olarak her türlü mücadeleyi vereceğiz. Bu konuyu TBMM gündemine taşıdım. Gerekirse yargıya taşıyacağım. Bunu engellemek için elimden gelen her şeyi yapacağım, bu benim halkıma olan sorumluluğum gereğidir. Bu benim boynumun borcudur. Ayrıca bu şekilde rant elde eden insanlara da sesleniyorum; bu devrin de bir sonu vardır, bunu unutmasınlar. Eninde sonunda bu halkın malı kimsenin değildir, bu yanlış düzeltilecektir. Kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacaktır. Ayrıca yaklaşık 500.000 kişiyi besleyecek olan su deposunun yanında yapılması planlanan bu termik santraller çevreye ve insan sağlığına önemli ölçüde zarar verecektir.”
 
 
 

CHP Milletvekili Dudu'dan Yaylım Ateşi videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet