Skip Navigation Links

İSKENDERUN BELEDİYE MECLİSİ TOPLANIYOR

Gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere 04.06.2024 Salı günü Saat 14.00’da İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda toplanıyor.

İSKENDERUN BELEDİYE MECLİSİ TOPLANIYOR

İskenderun   A+a-

 
İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere 04.06.2024 Salı günü Saat 14.00’da İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonunda toplanıyor.
 
 
Gündem maddeleri ise şöyle:
 
 
G Ü N D E M:
 
 
1. İskenderun Meydan Mahallesinde bulunan 3587 nolu parsel ve yakın çevresinin Park Alanı, Ticaret – Konut Alanı, Konut Alanı, İbadet Alanı olarak planlanmasına ilişkin hazırlanan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı işlemlerine esas itirazlar sonrası yapılan değişiklikler, 14.12.2023 tarihinden itibaren 30 gün süre ile ilan edilmiş olup, 2. askı ilan süresi içerisinde yapılan itirazların Belediyemiz Meclisinde görüşülerek gerekli meclis kararının alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu.
2. İskenderun 3.Etap (Sarıseki Mahallesi) 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı, 03.01.2024 tarihinden itibaren 30 gün süre ile ilan edilmiş olup, askı ilan süresi içerisinde yapılan itirazların görüşülerek gerekli meclis kararının alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu.
3. İskenderun 4.Etap (Bekbele Mahallesi) 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı, 03.01.2024 tarihinden itibaren 30 gün süre ile ilan edilmiş olup, askı ilan süresi içerisinde yapılan itirazların görüşülerek gerekli meclis kararının alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu.
4. İskenderun 7.Etap (Cırtıman Mahallesi) 1/1000 Ölçekli İlave Uygulama İmar Planı,
03.01.2024 tarihinden itibaren 30 gün süre ile ilan edilmiş olup, askı ilan süresi içerisinde yapılan itirazların görüşülerek gerekli meclis kararının alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu.
5. İskenderun Pirinçlik (Büyükdere) Mahallesini kapsayan alana yönelik hazırlanan 6. Etap 1/1000 Ölçekli İlave ve Revizyon Uygulama İmar Planı, 05.03.2024 tarihinden itibaren 30 gün süre ile ilan edilmiş olup, askı ilan süresi içerisinde yapılan itirazların görüşülerek gerekli meclis karanının alınması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki İmar Komisyonu Raporu.
6. 02.10.2023 Tarih ve 105 sayılı Meclis Kararı ile alınan gelirler günümüz şartları
değerlendirilerek yeniden belirlenmiş olup, Mecliste görüşülerek karar alınması ve karar tarihi itibari ile yürürlüğe girmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu.
7. 04.01.2022 tarih ve 15 sayılı Meclis Kararında bağış yapılan meblağın e-spor Gençlik Merkezi yapımı için olan kısmının yeniden tadil edilerek ''Yol Bakım Onarım gibi Belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere'' kabul edilmesi yönünde Meclis Kararı alınması ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi.
8. Belediyemiz sınırlarında bulunan Belediyemize ait tüm hisseli taşınmazların diğer
hissedarlara satış işlemi, komşu parsel maliklerine satış işlemi ve tüm taşınmazların başka parseller ile trampa yapılmasına ilişkin izin yetkilerinin Encümene devredilmesi ile ilgili İmarve Şehircilik Müdürlüğü teklifi.
 
 
 
9. Yeniden hazırlanan İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Görev, Yetki ve Sorumlulukları ile Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliğinin görüşülmesi ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi.
10. Yeniden hazırlanan Yapı Kontrol Müdürlüğü Görev, Yetki ve Sorumlulukları ile Çalışma Usul ve Esasları Yönetmeliğinin görüşülmesi ile ilgili Yapı Kontrol Müdürlüğü teklifi.
11. Belediyemiz bünyesinde bulunmakta olan Etüt ve Proje Müdürlüğünün iptal edilerek yerine, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü kurulması ve norm kadromuzda var olan G.İ.H. sınıfında 1 dereceli Etüt ve Proje Müdürü kadrosunun iptal edilerek, yerine 1 dereceli İşletme ve İştirakler Müdürü kadrosunun ihdas edilmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi.
12. 09.06.2020 tarih ve 36 Sayılı ve 04.01.2023 tarih ve 13 Sayılı Meclis kararlarında belirtilen hususlarda ilgili iş ve işlemlerle ilgili konularda, Belediye Başkanı Mehmet DÖNMEZ'e sözleşme (Protokol) İmzalama yetkisi verilmesi ile ilgili Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü teklifi.
13. Pirireis Mahallesi Frenkçiftliği Mıntıkası 3657 parsel üzerinde yaklaşık 700 m² yüzölçümü alana sahip bina vasfında olan yeri, Ortak Hizmet Projesi kapsamında, Belediyemiz ile Hatay İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü arasında sözleşme (protokol) imzalaması için Belediye Başkanı Mehmet DÖNMEZ’e yetki verilmesi ile ilgili Emlak ve İstimlak Müdürlüğü teklifi.
14. Belediyemiz hizmetlerinin aksamaması ve daha verimli yürütülebilmesi için, Belediyemiz hizmetlerinde kullanılmak üzere 3 Adet Çift Kabin Pikap ile 4 Adet Kazıcı Yükleyici İş Makinasının Devlet Malzeme Ofisinden satın alınması ile ilgili Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü teklifi.
15. 5393 Sayılı Belediye Kanununun 20. Maddesine göre TEMMUZ/2024 ayı olağan meclis toplantısının tarih ve saatinin belirlenmesi.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet