Skip Navigation Links

HBB, Kurban Bayramı Öncesi Denetimlerini Yoğunlaştırdı

GIDA İŞLETMELERİ VE SAHİLLER ZABITANIN KONTROLÜNDEN GEÇİYOR

HBB, Kurban Bayramı Öncesi Denetimlerini Yoğunlaştırdı

Gündem   A+a-

 
Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde il genelinde detaylı denetimler gerçekleştirdi.
 
HBB ekipleri ve gıda mühendisleri tarafından; market, kasap, pastane ve imalathaneler denetlenerek gıda ürünlerinin son kullanım tarihleri, ambalaj durumu, fiyat bilgileri kontrol edildi.
 
Yaz aylarının gelmesiyle yoğun olarak ziyaret edilen sahil kenarlarında da denetimler gerçekleştiren Büyükşehir zabıtaları, güvenliği sağlamak ve hijyen standartlarını korumak için önlemler aldı.
 
Ekipler tarafından bayram öncesi ve sonrasında, vatandaşların dinî ve insani duygularını istismar eden dilenciler tespit edilerek haklarında gerekli cezai işlemler uygulandı.
 
Büyükşehir Haller Şube Müdürlüğü de Hatay genelinde sebze halleri, pazar yerleri, manav ve gıda işletmelerinde denetimlerini sıklaştırarak vatandaşların meyve ve sebze ihtiyacını daha sağlıklı, hijyenik ve ucuz karşılaması için gerekli çalışmaları yaptı.
 
DENETİMLER İL GENELİNDE DEVAM EDECEK
 
HBB yetkilileri, denetimlerini Hatay’ın bütün ilçelerinde bayram süresince devam ettireceklerini belirterek karşılaşılan olumsuzluklara karşı gerekli işlemlerin uygulanacağını açıkladı.
 
Ayrıca yetkililer, vatandaşların kurbanlarını “belirlenecek kesim noktalarında” kesmeleri konusunda da uyarıda bulunarak insan ve çevre sağlığını tehdit etmemek için belirlenen alanların dışında kesim yapılmaması gerektiğini önemle vurguladı.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet