Skip Navigation Links

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin 17. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

ÖZGÜR ÇINAR YENİDEN YÖNETİM KURULU ÜYESİ

 Atatürkçü Düşünce Derneği’nin 17. Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Gündem   A+a-

Atatürkçü Düşünce Derneği’nin 17. Olağan Genel Kurulu, Ankara’da yapıldı.
Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt, “Atatürkçü Düşünce Derneği, kuruluş felsefesinden, Kemalizmin kutup yıldızı olduğunu herkese haykırma gerçeğinden ve laik cumhuriyetten ve laik eğitim sisteminden asla ödün vermedi. Bundan sonra da vermeyecek. Ne bedel olursa bu yolda ödenecektir” dedi.
Atatürkçü Düşünce Derneği’nin 17. Olağan Genel Kurulu, Atatürkçü Düşünce Derneği Prof. Dr. Muammer Aksoy yerleşkesinde yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın söylenmesinin ardından açış konuşmasını Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Mustafa Hüsnü Bozkurt yaptı.
Bozkurt, şunları söyledi: ''Atatürkçü Düşünce Derneği, 35 yaşında. Bu dernek kurulduktan sadece 8 ay sonra kurucu genel başkanlığı, ülkemizin yüz akı Muammer Aksoy’u faşist çetelerin hunhar katliamına kurban verdi. Arkasından kurucumuz Fahriye Üçok’u kurban verdi. Ardından bu derneğin fikir önderlerinden Uğur Mumcu’yu kurban verdi. Genel başkanımız Şener Eruygur, Ergenekon kumpasında zindana atıldı, orada felç geçirdi. Bütün bu bedelleri ödedi Atatürkçü Düşünce Derneği. Ama kuruluş felsefesinden, Kemalizmin kutup yıldızı olduğunu herkese haykırma gerçeğinden ve laik cumhuriyetten ve laik eğitim sisteminden asla ödün vermedi. Bundan sonra da vermeyecek. Ne bedel olursa bu yolda ödenecektir.”
 
''ORTAK AKILLA ŞEHRİ YÖNETMEYE VE BUNU BAŞARMAYA GAYRET EDECEĞİZ''
 
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da yaptığ konuşmada, ''Ankara, Atatürk ile anılan bir kenttir. Neresine bakarsanız bakın Atatürk’ü görürsünüz'' dedi.
Yavaş, şöyle konuştu:“Ankara Atatürk ile anılan bir kenttir. Neresi bakarsanız bakın Atatürk’ü görürsünüz. Çubuk Barajı, Atatürk Orman Çiftliği ve bunun gibi onlarca eseri... Bu kent modern bir şekilde planlanmıştır. Ancak son yıllardaki imar uygulamaları, kentin kimliğinin ortandan kaldırılması, Cumhuriyet değerlerinin unutturulması konusunda gayretler sarf edilmiş. Bize düşen, Mustafa Kemal Atatürk’ün düşüncesini ve bu düşünceyi ısrarla savunan Atatürkçü Düşünce Derneği’ne destek olmak ve Ankara’mızı çağdaş bir şekilde, Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği şekilde dünya başkentleriyle yarışır bir hale getirmek boynumuzun borcudur. Bu konuda bize destek veren herkesle ortak akılla yönetmeye ve bunu başarmaya gayret edeceğiz.''
ADD'nin 17. Olağan Genel Kurulu, genel yönetim, genel denetleme ve genel disiplin kurulu üyelerinin seçimleriyle sona erdi. Seçimlerde, mevcut başkan Mustafa Hüsnü Bozkurt güven tazelerken hemşerimiz Özgür Çınar’da yeniden Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet