Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

İP Antakya Merkez İlçe Kongresi Tamamlandı

İşçi Partisi Antakya Merkez İlçe 9.Kurultayını Antakya Öğretmen Evi Konferans salonunda gerçekleştirdi.

Politika   A+a-

İŞÇİ PARTİSİ ANTAKYA MERKEZ İLÇE KONGRERİSİ TAMAMLADI.
İşçi Partisi Antakya Merkez İlçe 9.Kurultayını Antakya Öğretmen Evi Konferans salonunda gerçekleştirdi.
Kurultay saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başladı. Gündem gereği divan başkanlığı seçimleri gerçekleştirildi. Divan başkanlığına Emilhan Güçlü, divan üyeliklerine Beşir Baysoy ve Ahmet Aşkaroğlu seçildiler ve kongreyi yönettiler.
Açılış konuşmasını divan başkanı Emilhan Güçlü yaptı. Güçlü “Biz devrimci bir partiyiz ve bizi devrim yapmaya zorluyorlar. Yine bulunduğumuz ilimizde Türkiye-Suriye savaşının adımlarını AKP hükümeti zorlamaktadır. Bu anlamda hem savaşa karşı barışı, hem de emekçi halkımızın haklı davasını savunmaya devam edeceğiz. Yeni seçilecek yönetim büyük bir mücadeleyi omuzlamak zorunda olduğunun bilincindedir.” Dedi.
 
 Açılış konuşmasından sonra sırası ile çalışma raporu, mali rapor okundu ve aklandı. Eleştiri ve özeleştiri bölümünde ise İl başkanı Bülent Sakuçoğlu konuşmasını yapıt. Sakuçoğlu “İkiz yasalarla, yerel yönetimler yasası ile ülkemizi zaten böldüler. Bölünme anayasası hazırlanıyor. Bunları tamamladıktan sonra Birleşmiş Milletlere baş vuracaklar ve bölünmenin gereğini yapacaklardır” diyerek AKP’nin hazırladığı anayasanın bir bölünme anayasası olduğunu bunun yapılmaması gerektiğini ifade etti. CHP’ye de seslenerek “CHP bu bölünme anayasası masasından kalkması gerekir. Onların bölünme anayasasına alet olmaması gerekir.” Diyerek konuşmasını tamamladı.
Belediye İş sendikasının kurucularından ve yöneticilerinden eski yöneticilerinden olan Mustafa Dağlı ise AKP’nin tüccar mantığı ile ülkemizi idare ettiğini belirterek şunları söyledi. “AKP Hükümeti ülkemizi bir tüccar mantığı ile yönetmektedir. Tüccar kar , zarar hesabı yapar. Kar zarar hesabı ile devleti yönetmek mümkün değildir. Devlet vatandaşına, iş, aş sağlık, eğitim ve barınma sağlamak zorunda. Şayet bu görevlerini yapmadan, kamu mallarını peşkeş çekerekten, yönetirse bizlerde ne sağlık, ne işimiz kalır, hepsi elimizden alınır ki, şu anda onları yaşamaktayız.” Dedi.
Altınözü ilçesinde çiftçilik yapan ve sınırımızdaki terör eylemlerinden bıktıklarını belirten Bedi Ekşi’de hükümetin tütünü yasaklanmasının köylünün bitmesi olduğunu belirten ekşi, “Tütün dahil hiç bir şey ekemez olduk. AKP Çok çalıştıklarını belirtiyor. Doğru çok çalıştılar ama Amerika’ya çalıştılar. Doğru çok çalıştılar ve ülkemizi satmaya çalıştılar. Yolları sattılar, köprüleri sattılar, çiftçileri sattılar, artık sıra bizi satmaya gelmiştir. Satamayacaklardır. Sınırlarımızdan silahlar girip, çıkıyor ve o silahlar kadınlarımızı ve çocuklarımızı katlediyorlar” dedi.
Daha sonra Antakya Merkez İlçe yönetimi seçimlerine geçildi. Kongreden seçimler sonucunda İlçe Başkanlığına Sevgi Soydinç, yönetim kurulu üyeliklerine ise Müzeyyen Ekşi, M.Fatih Abay, Sait Aldınç, Bülent Aslanyürek, yedek üyeliklerine ise Savaş Günay, İbrahim Yılmaz ve Mustafa Dağlı seçildiler.
 
 
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş