Skip Navigation Links

Suzan Şahin'den Gazeteciler Cemiyeti'ne Ziyaret

CHP geçmiş dönem milletvekili Avukat Suzan Şahin, Gazeteciler Cemiyeti'nin kuruluşunun 61. yıl dönümü dolayısıyla İGC binasında gazetecilerle,

Suzan Şahin'den Gazeteciler Cemiyeti'ne Ziyaret

Gündem   A+a-

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) geçmiş dönem milletvekili Avukat Suzan Şahin, Gazeteciler Cemiyeti'nin kuruluşunun 61. yıl dönümü dolayısıyla İGC binasında gazetecilerle bir araya geldi. Ziyareti sırasında, Hatay'ın afet özel bölgesi statüsü hakkında önemli görüşlerini dile getiren Şahin, Hatay Havaalanı'nın halen yapılmaması üzerine eleştirilerini de sundu.
 
Şahin, Hatay'ın deprem bölgesi statüsüne alınmasının gerekliliğine vurgu yaparak, "Bölgemizde yaşanan depremler ve sonrasında ortaya çıkan sorunlar, Hatay’ın afet özel bölgesi olarak ilan edilmesini zorunlu kılıyor. Bu statü, hem bölge insanının yaralarının sarılması hem de ekonomik ve sosyal kalkınma açısından büyük önem taşıyor," dedi.
 
Hatay Havaalanı’nın durumu hakkında da konuşan Şahin, "Deprem sonrasında büyük hasar gören Hatay Havaalanı'nın halen faaliyete geçmemiş olması, bölgemizin ulaşım açısından büyük bir dezavantaj yaşamasına neden oluyor. Bu konuda acil adımlar atılması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
 
Ziyareti sırasında gazetecilik mesleğinin önemine de değinen Şahin, "Gazeteciler, toplumun bilgiye ulaşmasını sağlayan en önemli köprülerden biridir. Zor şartlar altında, gece gündüz demeden çalışarak halkın haber alma hakkını savunan gazeteciler yerelde ve genelde ülke siyasetini de yönlendiriyor” dedi.
Ayrıca, mecliste görüşülen ve gazetecilerle ilgili olan yasalar hakkında da bilgi veren Şahin, "Basın özgürlüğü, demokratik bir toplumun vazgeçilmez unsurlarından biridir. Gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştirmek ve basın özgürlüğünü korumak için mecliste yapılacak düzenlemeler büyük önem taşıyor, sizler bunun takipçisi olmalısınız" şeklinde konuştu.
 
Suzan Şahin'in ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar, yönetim kurulu ve cemiyet üyeleri, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek kendisine teşekkür ettiler. Ziyaret, gazetecilerle yapılan sohbet ve hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet