Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

'Katilleri Uzakta Aramayın Ankarada'lar'

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu,Cilvegözü’ndeki patlamada ölen vatandaşlarımızın ailelerine taziyeziyareinde bulundu.

Politika   A+a-

Reyhanlı’daki patlamada ölenlerin ailelerini ziyaret eden CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu; “KATİLLERİ UZAKTA ARAMAYIN, ANKARA’DALAR”
CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu hafta sonunda Reyhanlı’yı ziyaret ederek, Cilvegözü’ndeki patlamada ölen vatandaşlarımızın ailelerine taziyede bulundu.
Ziyaretler sırasında ölenlerin aileleri ile sohbet ederek sorunlarını dinleyen CHP milletvekili AV. Mevlüt Dudu, AKP Hükümetinin Suriye sorununda baştan beri yanlış politikalar izlediğini, bunun da en büyük zararının başta Reyhanlı olmak üzere, Hatay’a olduğunu belirtti.
Ölenlerin yoksul aile bireyleri olmasının dikkat çekici olduğunu da belirten Av. Mevlüt Dudu, konu ile ilgili açıklamalarını şöyle sürdürdü.
“Ölen vatandaşlarımızın birisi simit satan bir çocuğumuz 14 yaşında, bir başkası kebap servisi yapan 15 yaşında bir gencimiz, bir diğeri 28 yaşında 40 gün önce baba olmuş, diğeri de 36 yaşında. Ölen vatandaşlarımızın hepsi de ailelerinin geçimini sağlamak için Cilvegözü’nde bulunuyor. Nereden geldiği malum bir bomba bu canlarımızı aramızdan aldı.
“Devlet kurumları ve Hükümet yetkilileri bu işin sorumlusunu aramak yerine, bomba yüklü aracın Türkiye’den gelmediğini ispat etme telaşına girdiler. Bomba patladığı günden bu yana hiçbir yetkili ya da Bakan bu konuda konuşmuyor. Bu çok manidar bir sessizlik, Hatay’ı bomba ve silah deposu haline getiren, sınır güvenliğini bırakıp, tüm Suriye sınırını yolgeçen hanına çeviren, AKP Hükümeti bir haftadır Cilvegözü konusunda tek bir söz bile söylemiyor. Belen’de ve başka yerlerde yakalanan yüzlerce kilo patlayıcı konusu da tam bir soru işareti.
“Bütün bu verileri bir araya getirdiğimizde sorumluların Ankara’da olduğu açıkça görülmektedir. Hatay’ın, Reyhan’lının insanlarını ekmeksiz ve işsiz bırakan AKP Hükümeti ve Başbakan Erdoğan’dır. Şimdide elleri kana bulanmıştır. Reyhanlı’da ölenlerin katillerini başka yerde aramanın gereği yok. Yetkililer katilleri ciddi olarak arıyorlarsa, Ankara’ya baksınlar. Çünkü Civegözü’ndeki patlamada ölenlerin katilleri Ankara’dadır.”
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş