Skip Navigation Links

TROPİK MEYVELERDE ‘ARSUZ’ İMZASI

Üçgüllük Mahallesinde iki girişimci tarafından yaptırılan 240 büyükbaş hayvan kapasiteli besi çiftliğinin açılışı gerçekleştirildi.

TROPİK MEYVELERDE ‘ARSUZ’ İMZASIWeb
TV

Arsuz   A+a-

 Arsuz Kaymakamı Hasan Gökpınar, Üçgüllük Mahallesinde iki girişimci tarafından yaptırılan 240 büyükbaş hayvan kapasiteli besi çiftliğinin açılışı ile 20 dekar arazi üzerine kurulacak muz serasının temel atma törenini gerçekleştirdi.
 
Besi çiftliğinin açılışının ardından sera temel atma törenine Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar’ın yanısıra Hatay İl Tarım ve Orman Müdürü Abdurrahman Türkmen, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Serkan Yılmaz ve üreticiler katıldı.
 
Ahmet Özer Satmaz’a ait besi çiftliğinin açılışını yapan Kaymakam Gökpınar, 2024 yılında Üçgüllük Mahallesi’nde 1700 adet büyükbaş hayvan olduğunu, 2025 yılında mahallede 3500 adet büyükbaş olması planlandığını söyledi.
 
Muz serasının açılışında da ilçenin Tropik ve Subtropik meyveler açısından Hatay ve Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden biri olduğunu belirten Kaymakam Gökpınar, üreticilerin, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın desteğiyle işlerini daha da büyüttüğünü söyledi.
 
Tarımsal faaliyetlerin ilçede günden güne arttığını belirten Gökpınar, “İlçemizin mikroklima özelliğinden dolayı muz üretimi önemli yer tutmaktadır. Tarım Bakanlığı’nın hibe programı ve Ziraat Bankası’nın sübvanse kredisi ile 2006 yılında Hatay’da ilk olarak Arsuz’a bağlı Üçgüllük Mahallesi’nde 1 dekar örtü altında başlayan Muz üretimi günümüzde 750 dekar alana ulaşmıştır. Örtü altı üretim alanlarına sebze ve Pitaya (Ejder Meyvesi) gibi tropik bitkiler de eklendiğinde ilçemiz toplam Örtü Altı üretim alanı 900 dekarı bulmaktadır. Arsuz İlçesi Üçgüllük Mahallesi’nde muz üretimi, sarartma ve paketleme işleri ile uğraşan Sercan-Nazım Satmaz kardeşler 20 dekar A Tipi Serada üretim alanlarını 100 dekara çıkardı. İlçemizde muz üretimi yaygın olarak sırasıyla Üçgüllük, Karahüseyinli, Akçalı, Madenli, Gökmeydan, Arpaçiftlik ve Tatarlı Mahallelerinde yapılmaktadır. İlçemizde muzun yanı sıra Tropik meyvelerden Avakado, Pitaya (Ejder Meyvesi), Mango ve Papaya üretim alanları da artmaktadır. Bu seramızın da hem ilçemize hem de müteşebbisine hayırlar, bol kazançlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
TROPİK MEYVELERDE ‘ARSUZ’ İMZASI videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet