Skip Navigation Links

ÖZÇELİK -İŞ den YOLBULAN METALDA GREV KARARI

Toplu İş Sözleşmesi Görüşmeleri Tıkandı, Grev Kararı Alındı

ÖZÇELİK -İŞ den YOLBULAN METALDA GREV KARARI

Gündem   A+a-

 ÖZÇELİK -İŞ den YOLBULAN METALDA GREV KARARI
ÖZÇELİK İŞ SENDİKASI ve YOLBULAN METAL fabrikası arasında bir süredir devam eden 4. Dönem Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamaması nedeniyle, sendika grev uygulama kararı aldı. İskenderun Şube Başkanı Mehmet Güngör yaptığı açıklamada 5 aydır işverenle yapılan görüşmelerde anlaşmaya varılamadığı için grev uygulama kararı aldıklarını belirtti. Güngör, “Umarım greve çıkmadan işverenle bir uzlaşma sağlarız. Aksi takdirde, aldığımız grev kararını 20 Haziran 2024 tarihinde uygulayacağız.” dedi.
Güngör, “Hayat pahalılığı ortadayken, depremin açtığı maddi ve manevi yaralarımız hala tazeyken, kimse bizden verilene razı olmamızı beklemesin. Burada derdimiz bağcıyı dövmek değil, üzüm yemektir. Biz sadece hakkımız olanı, emeğimizin ve alınterimizin karşılığını istiyoruz.” diyerek işverene çağrıda bulundu.
Güngör, “Günümüzdeki geçim koşullarını, hayat pahalılığını, her geçen gün artan enflasyon oranlarını ve işyerimizin mevcut durumunu göz önünde bulundurarak, işverenden makul bir ücret artışı talep ettik” dedi. Üretimin en temel unsuru olan emekçilerin taleplerinin ve beklentilerinin görmezden gelinmemesi gerektiğini vurguladı.
Son olarak Güngör, yaşanan sıkıntıları hep birlikte aşacaklarını sözlerine ekledi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet