Skip Navigation Links

HATAY'IN 7,5 METRELİK SORUNLAR YUMAĞI

CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur TBMM’de Hatay’ın çığ gibi büyüyen sorunlarını anlattı.

HATAY'IN 7,5 METRELİK SORUNLAR YUMAĞIWeb
TV

Gündem   A+a-

 CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur TBMM’de Hatay’ın çığ gibi büyüyen sorunlarını anlattı.
 
Hatay’ın en önemli sorunlarının yer aldığı 7,5 metrelik bir rulo açan Güzelmansur “Depremin üzerinden koskoca dört yüz yetmiş sekiz gün geçti ama Hatay insanlarının sorunları çözüleceğine sorunlar daha da artıyor. Bakın, bu, sorunların yumağı. 22 iki yıldır Hatay’ı hep ihmal ettiniz.” dedi.
 
 
 
BİR YILDA YAPILACAK DENİLEN KONUTLARIN SADECE %4’Ü YAPILDI
 
İktidarın 1 yılda bitirip teslim etme sözü verdiği afet konutlarından Hatay’da yalnızca %4’ünü yaptığını söyleyen Güzelmansur şunları söyledi:
“ ‘Bir yılda tüm deprem konutlarını yapacağız’ dediniz. Çevre ve Şehircilik Bakanının beyanı, diyor ki: ‘Hatay’a 254.195 konut yapacağız.’ Ve 8 Mayıs itibarıyla dedi ki: ‘Biz bu konutların 10.888’ini yaptık.’ Yani yüzde 4,2’sini. Ne yazık ki Hatay’a layık gördüğünüz oran budur. Başka illerde deprem konuşulmuyor ama Hatay’da hâlâ konuşuluyor. Hâlâ Hatay’da 205 konteyner kentte, 21 metrekarelik konteynerlerde 187.216 hemşehrim yaşıyor. Yazık değil mi günah değil mi bu arkadaşlara? Bu konteynerlerin de altyapısı yok ve ne yazık ki izolasyon yok, her yağmur yağdığında konteynerleri su basıyor. Hataylı insan dua ediyor: ‘Yağmur yağmasın ki benim eşyalarım ıslanmasın.’
 
 
HATAY’DAKİ VERGİ, SGK PRİM, ELEKTRİK ÖDEMELERİ FARKLI OLMALI
 
Hatay’daki vergi, SGK prim ve elektrik ödemelerinin diğer illerden farklı olması gerektiğini söyleyen Güzelmansur şöyle konuştu:
 
“Ekonomi felç durumda. Bugün İstanbul Etiler AVM’de bir çalışan ne kadar SGK ödüyorsa Antakya’da konteyner büfede çalışan insan da aynı SGK’yi ödüyor; ne yazık ki Hatay’a layık gördüğünüz bu. Bugün Hatay’daki bir esnaf nasıl faiz oranı ödüyorsa İstanbul’daki esnaf aynı faizi ödüyor; bu mu sizin vicdanınız! Hatay’daki bir esnaf ne kadar vergi ödüyorsa, ne kadar elektrik ödüyorsa İstanbul’daki insan aynı elektrik parasını ödüyor.”
 
 
 
GÜÇLENDİRME İZNİ VERDİKLERİ, DEPREMZEDENİN MİLYONLAR HARCADIĞI BİNALARI DA YIKIYORLAR
 
Az ve orta hasarlı binalar için güçlendirme masrafı yapan vatandaşın binalarının yıkıldığını anlatan Güzelmansur şu ifadelerde bulundu: “Önce dediniz ki: ‘Bir yıl içerisinde orta hasarlı ve az hasarlı binalar güçlendirilmezse biz o binaları yıkacağız.” Adam ekmeğinden vazgeçti, giyiminden vazgeçti, gitti, orta hasarlı binasını güçlendirdi; şimdi diyorsun ki: ‘Ben bunu rezerv alan ilan ediyorum ve senin binanı yıkacağım, koyduğun tüm masrafları da vermeyeceğim’”
 
 
 
EŞYA YARDIMI OLARAK 1 KURUŞ ÖDEME ALAN OLMADI!
 
İktidarın eşya yardımı ile ilgili depremzedeye verdiği sözleri unuttuğunu belirten Güzelmansur konuşmasında şu noktalara dikkat çekti: “Dediniz ki ‘Hatay’da eşya yardımı vereceğiz. Siz üzülmeyin, bu iş yerlerinde ne hasarınız varsa biz onları ödeyeceğiz. Evlerdeki, işyerlerindeki hasarları da biz ödeyeceğiz!’ Aradan 478 gün geçti, bir kuruş bile eşya yardımı vermediniz.”
 
 
 
750 BİN HİBE, 750 BİN KREDİDEN YARALAN 1 KİŞİ DAHİ YOK
 
Bir diğer unutulan sözün yerinde dönüşüm için açıklana hibe ve kredilerle ilgili olduğunu söyleyen Güzelmansur “Hatay’da sürekli müjdeler veriyorsun, diyorsun ki: “Ben 750 bin lira hibe, 750 bin lira kredi vereceğim.” Peki, bununla ilgili bir mevzuat var mı? Tek bir kişi, bundan kullanan kimse var mı?” dedi.
 
 
VAN DEPREMİNDE MÜCBİR SEBEP 6 YIL, ASRIN FELAKETİNDE 1,5 YIL!
 
Güzelmansur deprem bölgesindeki mücbir sebep uygulaması ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “Diğer bir şey: Hatay'da, biliyorsunuz, mücbir sebep var; ağustosta bitiyor. Van depreminde mücbir sebebi altı yıl uzattınız, şimdi diyorsun ki "Ben Hatay'da uzatmayacağım." Bari 5 ilçede uzat; Antakya, Samandağ, Kırıkhan, Defne, Hassa'ya uzat çünkü bu ilçelerin yüzde 90'ı gitti, yüzde 90'ı kırıldı ama ne yazık ki biz söylüyoruz, biz duyuyoruz.”
HATAY'IN 7,5 METRELİK SORUNLAR YUMAĞI videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet