Skip Navigation Links

İSTE’DE SU ALTI MÜZESİ AÇILDI

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE), yapımı tamamlanan İSTE Su Altı Müzesi’nin açılış töreni düzenlendi.

İSTE’DE SU ALTI MÜZESİ AÇILDI

Eğitim   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE), yapımı tamamlanan İSTE Su Altı Müzesi’nin açılış töreni düzenlendi. 27 Mayıs Pazartesi günü İSTE Merkez Kütüphane Binası’nda gerçekleşen törende, müzenin açılış kurdelesini İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İskenderun Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Kemal Kutlu ve DTO Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Mert ile Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meltem Eken, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemal Turan ve Doç. Dr. Aytemis Depci kesti.
 
Açılışı yapılan müzede sergilenen toplamda 500’den fazla parça arasında, 2016 yılında İskenderun Limanı’nda kıyıya vuran ve nesli tükenme tehlikesi altında olan dünyanın en uzun ikinci balinası olarak bilinen uzun balina ile 2022 yılında Arsuz ilçesinde ölü bulunan boz yunusun da bulunuyor. İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi tarafından İskenderun Körfezi’nde gerçekleştirilen bilimsel araştırmalar sırasında elde edilen deniz canlılarından oluşan özel koleksiyonun sergilendiği İSTE Su altı Müzesi bugünden itibaren sabah 8’ten akşam 5’e kadar ziyaretçilere açık olacak.
 
İSTE Su Altı Müzesi açılışında müzenin ilk ziyaretçileri miniklerle yakından ilgilenen İSTE Rektörü Tolga Depci yaptığı açılış konuşmasında “Öncelikle Müzenin İSTE’ye kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. İki yıl önce müze fikri ilk defa gündeme geldiğinde harika olur demiştim. Hedeflerimizin hiçbirinden sapmadık ve şükürler olsun ki birçoğunu da gerçekleştiriyoruz. Bu noktada biz İSTE olarak hayatın her alanında olduğumuza göre elimizden gelenin de en iyisini yapmaya çalışmalıyız. Üniversiteler içine kapanık değil, toplumla beraber olması gereken yapılar. Özellikle ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde olan öğrencilerimizin müzeye gelerek su altından büyük emeklerle çıkarılmış olan bu önemli materyalleri görmesini isterim. Onlarda denizlerimize önem verilmesi gerektiğini böylece aşılamış oluyoruz” dedi.
 
Rektör Depci müze ziyaretinin ardından yaptığı değerlendirmede ise şu ifadelere yer verdi: “Bugün üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde eşi benzeri az olan müzemizin açılışını yaptık. Deniz bilimleri ve Arkeoloji biliminin bir arada bulunduğu müzemiz ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri ve tüm eğitim düzeyleri için eşsiz bir fırsat sunuyor. Müzede Akdeniz’de ilk olan 12 metrelik yavru balina iskeletinin de dahil olduğu 500’den fazla türün bulunmasından gurur duyuyoruz. Tüm öğrencileri ve ufkunu genişletmek isteyen herkesi bu farklı atmosferi yaşamak üzere İSTE Su Altı Müzesi’ne bekleriz. Tekrardan açılış törenine katılan herkese teşekkür ediyor ve hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet