Skip Navigation Links

Sedat Uysal Vurdu Gol Oldu !

Lobi Sorunu ...

Sedat Uysal Vurdu Gol Oldu !

Spor   A+a-

 
İskenderunspor eski Başkanlarından, Kartalspor'u büyük emek ve zorluklarla 3. Lige çıkarıp adını İskenderunspor olarak değiştirip memleketinin spor severlerine armağan eden Sedat Uysal'dan, İskenderunspor A.Ş. Başkanı Hakan Bolat'ın açıklamalarına anlamlı destek geldi ;
Açıklama şöyle;
 
İSKENDERUNSPOR ve Başkan Sn. Hakan Bolat’ın haklı isyanı üzerine ;
 
Başkan ,
Seni en iyi anlayanlardan birisi benim . 2009-2010 sezonunda , 13 yıldır amatörde sürünen İskenderunspor’a yeni bir vücutta profesyonel lige çıkararak can verdik . Tam 3 sezon ligde tuttuk . Parasız , pulsuz , desteksiz .. Memleket çocukları ile .. Cabir’i ile ,Suphi’si ile , masör Çeto ‘su ile , taş kafa golcüsü Zeyni ile , kaptan Ender Traş ile , Nurettin Ersoy’u ile , kaleci antrenörleri Bekir Arpacı ile Halil Akkuş ile , teknik direktörü Can Güven ile , ve ismini sayamadığım değerli birçok futbolcu kardeşim ile birlikte yaptık . Para , pul düşünmeden memleket aşkı ile yanarak sağladılar bu başarıyı ..
 
Sonra ne oldu .. Antakya lobisine yenildi bu kulüp .. Bütçesinin 1/3’ü kadar bir destek istedik memleketin ileri gelenlerinden .. Alamadık . Alamadık çünkü Antakya lobisi Büyük Hatayspor Projesi diye bir proje koydu ortaya .. İl’in lokomotifi İskenderun’un tüm iş dünyasını desteğe çağırdılar . 4 tane profesyonel takım çok bize dediler . Bir takımın etrafında birleşip onu süper lige taşıyalım dediler .. kimler mi ..; dönemin valisi Celalettin lekesiz , dönemin adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Hatayspor’un o dönemki başkanı Çinçin .. Sorduk hangi takım olacak bu diye .. Hatayspor dediler … Neden İskenderunspor değil , İskenderun DÇ Spor değil ya da Kırıkhanspor değil diye sorduk … ilin ismini taşıyor Hatayspor dediler .. olmaz dedik .. ne alaka dedik .. Hatay İskenderunspor , Hatay DÇ Spor ya da Hatay Kırıkhanspor hepsi aynı kapı dedik .. olmaz dediler ….
Ankara’da toplantı yaptılar tüm iş dünyasını ve profesyonel kulüp başkanlarını davet ederek . Ben İskenderunspor başkanı olarak Kırıkhanspor’a da İsk.DÇ Spor’a da “ gitmeyin , bunun sonu felaket ,zarar göreceğiz”dedim ama maalesef gittiler . Bir biz gitmedik .. Büyük Hatayspor projesi diye bir proje olmaz dedik . Olsa da tutmaz dedik . Sayın bakan , sayın vali böyle bir güce sahip ise , 100 tl toplasın , 25 Hatayspor (2.lig) , 25 İsk.DÇ Spor (2.lig) , 15 İskenderunspor (3.lig) , 15 Kırıkhanspor (3.lig) ve geri kalan 20’yi de tüm amatörlere eşit olarak dağıtsınlar .. spor rekabettir .. bir sonraki sezon kim daha üst lige çıkmışsa ona daha fazla sağlarsınız .. bu projenin de adını HATAY’da BÜYÜK SPOR PROJESİ koyarsınız , biz o zaman sayın bakanın da sayın valinin de büstünü dikeriz dedik..
 
önce İskenderunspor, arkasından İsk.DÇ Spor ve Kırıkhanspor arka arkaya amatör liglere düştü . İskenderunsporun içine bilerek ve isteyerek “ sahip çıkma “ algısı yaratarak düşürmek niyetiyle sızdılar . Bütün amaçları İskenderunspor’u bitirip Büyük Hatayspor Projesine yol vermekti ..
Memlekette futbolu bitirdiler .
 
Hele hele bizim İskenderun tarafı ne sandı biliyor musun .. Hatayspor süper lige çıkınca deplasmana gelen taraftarlar İskenderun’da balık yiyecek , künefe yiyecek , otelinde kalacak .. esnaf kazanacak ..
 
Ne hayrı oldu bu işin memleket futboluna .. !
 
Maalesef iskenderun , İskenderunspor’a senede 500 bin TL desteği çok görüp , siyasi baskı ile , valilik sıkıştırması ile 10 sezon boyunca Hatayspor ‘a her sezon asgari 3 milyon tl destek verdi .. Bütün bunlar şahitli , ispatlı..
 
Diyeceğim o ki .. ;
 
Antakya lobisine karşı İskenderun Lobisini güçlü bir şekilde hayata geçirmeden biz süt ineği gibi sağılmaya devam ederiz .. İl olmadıkça ya da vilayet merkezi buraya taşınmadıkça bu işler hayalden öteye gitmez .. Üzülen hep biz oluruz .
 
Bu takımı alacak bir babayiğit bu yüzden zor çıkar bu memlekette ..
Geçmiş olsun …
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet