Skip Navigation Links

BAŞKAN ÖNTÜRK’TEN ARSUZ’A DOĞAL GAZ MÜJDESİ

BAŞKAN ÖNTÜRK ARSUZ’DA MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

BAŞKAN ÖNTÜRK’TEN ARSUZ’A DOĞAL GAZ MÜJDESİWeb
TV

Arsuz   A+a-

 BAŞKAN ÖNTÜRK’TEN ARSUZ’A DOĞAL GAZ MÜJDESİ
ÖNTÜRK: MADENLİ – SERİNYOL YOLUNU TAMAMLAMAK İSTİYORUZ
 
Hatay’ın ilçelerini gezerek mahallelerin acil ihtiyaçlarını belirleyip hızlı bir şekilde harekete geçmek için toplantılar yapan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Arsuz’da muhtarlarla bir araya geldi.
 
HBB Başkanı Mehmet Öntürk, Arsuz Kaymakamı Hacı Hasan Gökpınar, Arsuz Belediye Başkanı Sami Üstün, AK Parti İl Başkanı Mustafa Erdoğan, muhtarlar, kanaat önderleri ve Büyükşehir daire başkanlarının katılım gösterdiği toplantı; Arsuz Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezinde gerçekleşti.
 
Başkan Öntürk; ilçe belediyesi veya Büyükşehir belediyesi sorumluluk alanı diye herhangi bir ayrıma girmediklerini ve seçmen iradesine saygılı olduklarını, parti gözetmeksizin birlikte hizmet ederek şehri ayağa kaldırma hedeflerinin önemini bir kez daha tekrarladı.
 
HBB’nin yeni bir sürece girdiğini, dertlerinin millete hizmet etmek olduğunu ve beraber çalışmanın şart olduğunu belirten Başkan Öntürk, şehri birlikte yöneteceklerini, yeniden ihya ve imar sürecinde hükümetin desteğinin önemli olduğunun altını çizdi.
 
Başkan Mehmet Öntürk bölgelerinde seçilen muhtarları tebrik ederek muhtarlıkların hizmet noktasında en dinamik yapılar olduğunu, şehrin sorunlarını en iyi onların tespit edeceğini belirtti. Büyükşehir’in mali durumuna da değinen Öntürk; eski yönetimden 7,5 milyar borç kaldığını, 833 milyon temlikli borcun olduğunu, sadece Enerjisaya 1,35 milyar lira ödeme yapılması gerektiğini ifade ederken “Kurtuluş Harbi’ndeki gibi etrafımız sarılmış, çember daraltılmış öyle bir ekonomik durumla karşı karşıyayız.” diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti.
 
“BU GEÇMİŞİ TEMİZLEYECEĞİZ”
 
Büyükşehir Belediyesinin 2 milyar liraya yakın borcunun ise seçimden 35 gün önce yapıldığını bu noktada İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin incelemesinin sürdüğüne değinen Başkan Öntürk, “Bu geçmişi temizleyeceğiz.” diyerek hedeflerinin 2029 Seçimleri’ne borçsuz ve kurumsallaşmış bir Büyükşehir Belediyesi olarak girmek olduğunu açıkladı.
 
Öntürk; şehrin su, yol, kanalizasyon sorunlarının en acil konular olduğunu ve bu yaz itibarıyla çalışmaların hızlanacağını belirterek 5 sene sonunda Hatay'da kanalizasyon ve içme suyu konusunu konuşmamak üzere artık kapatacaklarını söyledi.
 
Seçim öncesi ilgili bakanlıklarla görüşmeler yaptığını ve Arsuz’a doğal gazın geleceğinin müjdesini veren Başkan Öntürk, Madenli – Serinyol yoluyla ilgili de ilkel bir ihale yapıldığını kamulaştırmaya ihtiyaç duyulduğunu belirterek bu konuda muhtarların yardımcı olmasını istedi. “Yol medeniyettir yolun açılması demek oradaki arazilerin zaten kıymetlenmesi demektir, bir muvafakatname alabilirsek hemen standartlara uygun hızlı bir şekilde bu yolu açmak istiyorum.” diyerek bu konuyu önemsediğini vurguladı.
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle Arsuz ve Samandağ’a yönelik çalışmalara devam ettiklerini, Turizm Master Plan’ı hazırladıklarını ve planın hızlı bir şekilde hayata geçirileceğini dile getiren Başkan Öntürk, plan çerçevesinde ilçeleri hak ettikleri noktalara taşıyacaklarını sözlerine ekledi.
 
“HİZMETLER NÜFUS ORANLARINA GÖRE PLANLANACAK”
 
Toplantının sonunda Arsuzlu muhtarların taleplerini dinleyen Başkan Öntürk, köylerde yapacakları Meydan Projesi ile vatandaşların zaman geçirebileceği bir kıraathane kurulacağı, her köyün toplantılarını gerçekleştirebileceği bir tane Çok Amaçlı Salonu olacağını, öğrencilerin sınavlarına hazırlanabileceği etüt merkezleri oluşturulacağını ve muhtarların da işlerini takip edip misafirlerini ağırlayabileceği ofislerinin bulunacağı müjdesini verdi. Projenin nüfusu binin üzerinde olan mahallelerden başlanarak 365 mahallenin tamamında uygulanacağını dile getiren HBB Başkanı Öntürk, “ Sizlerden sadece yer konusunda bize yardımcı olmanızı bekliyoruz. Bize müsait bir alan verdiğiniz takdirde projeyi hemen başlatabiliriz.” dedi.
 
Başkan Öntürk konuşmasını “Bu 5 yıl, inşallah birlik beraberlik içinde milletimize hizmet etmek şerefli bir şekilde bizlere nasip olur, diyor ve saygılarımı sunuyorum.” diye sonlandırdı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BAŞKAN ÖNTÜRK’TEN ARSUZ’A DOĞAL GAZ MÜJDESİ videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet