Skip Navigation Links

İSTE’de Robot Teammate Konferansı

İSTE kadın girişimciliğine yönelik yapay zekâ ve robot teknolojileri konularını temel alan ‘Robot Teammate’ başlıklı konferans düzenlendi.

İSTE’de Robot Teammate Konferansı

Eğitim   A+a-

 
İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE) kadın girişimciliğine yönelik yapay zekâ ve robot teknolojileri konularını temel alan ‘Robot Teammate’ başlıklı konferans düzenlendi. 24 Mayıs Cuma günü İSTE Turizm Fakültesi Turuncu Salonda gerçekleştirilen etkinliğe Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ayetmis Depci liderliğinde İSTE Kadın Girişimciler Topluluğu ev sahipliği yaptı. Konferansa İSTE Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meltem Eken, TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu İl Başkanı Yeşim Ugutmen, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Temsilcileri, İSTE Kadın Girişimciler Topluluğu öğrenci temsilcilerinin yanı sıra akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci de katılım gösterdi.
 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte açılış konuşması yapan TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu İl Başkanı Yeşim Ugutmen, “Kadınların girişimcilik ruhunu arttırmak, fark yaratmak ve bunlarla görünür olmak üzere bir araya geldiğimiz bu önemli ve değerli konferansın hepimize hayırlı uğurlu olmasın temenni ediyor ve değerli vakitlerini ayıran herkese buradan teşekkür ediyorum” dedi.
 
İSTE Kadın Girişimciler Topluluğu tarafından düzenlenen konferans özelikle öğrenciler tarafından büyük ilgi görürken, etkinliğe konuşmacı olarak Robot İstihdam Ajansı kurucusu Canan Alkın katıldı. Robotların istihdam alanında yer aldığı bir tanıtım videosu ile sunumuna başlayan Alkın, yapay zekâ ve robotların yer aldığı üretim yerlerinde, fabrikalarda özellikle işgücü ihtiyacının karşılayacağından ve iş kazalarının neredeyse hiç olmayacağından bahsetti. Yapay zekâ ve robot teknolojilerine ilişkin değerli bilgileri konferansa katılım gösterenlerle paylaşan Alkın, “Dünyada neredeyse her sektör robotlarla yeniden şekilleniyor, bu durum hem çalışanlar hem de işveren açısından pek çok kolaylığı beraberinde getirirken konforu da arttırıyor” dedi. Öğrencilere ve kendini bu değişimin parçası olarak görmek isteyenlere olası iş imkanlarını da anlatan Alkın, katılımcıların sorularını da cevapladı.
Kadın Girişimciler Topluluğu olarak hazırladıkları Robot Teammate etkinliğine katılımlarından dolayı herkese teşekkür ederek söze başlayan Doç Dr. Aytemis Depci ise, “Topluluğumuzu, kendini geliştirmeye açık ve girişimci olmak isteyen tüm İskenderun Teknik Üniversitesi kadın öğrencilerimizin teknolojinin desteği ile girişimcilik ve gelir yaratma becerilerini hayata geçirebilmeleri için yol göstermek amacıyla kurduk. Hayallerindeki girişimcilik projelerini gerçekleştirmek isteyen öğrencilerimize temel bilgi, danışmanlık ve eğitimleri alabilmeleri için akademisyenlerimizin ve TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulunun değerli destekleri ile yol göstermeyi hedefliyoruz. Bugün de Robot İstihdam Ajansı Kurucusu Canan Alkın bizlerle yapay zekâ ve robot teknolojilerine ilişkin değerli bilgiler paylaştı. Kendisine üniversitemize geldiği için huzurlarınızda tekrar teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.
 
Etkinlik Doç. Dr. Aytemis Depci’nin Canan Alkın’a teşekkür belgesinin takdim etmesi ve ardından hatıra fotoğraf çekimlerinin yapılmasıyla sona erdi.
 
Yapay zekâ ve robot teknolojilerine ilişkin kıymetli bilgilerin konuşulduğu etkinlikle ilgili bir değerlendirmede bulunan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “Öncelikle birlikte çalışmaktan memnuniyet duyduğum değerli paydaşlarımız TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ve temsilcilerine teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Dünya değişiyor ve bu değişim hayatın her alanını derinden etkiliyor. Değişimi izleyen değil, takip eden ve ona yön veren bireyler yetiştirmek için çalışıyoruz. Alanında uzman değerli iş insanları ve yöneticileri de İSTE’de ağırlayarak öğrencilerimize mesleki tecrübelerini sunmaları için imkânlar sağlıyoruz. Bu amaçla kadın girişimciliğine yönelik robot teknolojisiyle alakalı değerli bilgilerini İSTE Ailesi ile paylaşan Canan Alkın’a müteşekkir olduğumu belirtmek isterim. Öğrencilerimizin ufkunun her zaman açık olmasını dilerim.” şeklinde konuştu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet