Skip Navigation Links

BAŞKAN ÖNTÜRK İSKENDERUN’DA MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ

“15 İLÇEYE EŞİT HİZMET ANLAYIŞIYLA HAREKET EDİYORUZ”

BAŞKAN ÖNTÜRK İSKENDERUN’DA MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİWeb
TV

Gündem   A+a-

 BAŞKAN ÖNTÜRK İSKENDERUN’DA MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ
“15 İLÇEYE EŞİT HİZMET ANLAYIŞIYLA HAREKET EDİYORUZ”
“SÖZ VERDİK Mİ TUTACAĞIZ VE ADALETLİ OLACAĞIZ”
 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk, Hatay’ın ilçelerinde muhtarlarla bir araya geldiği toplantılarına İskenderun’da devam etti.
 
İskenderun Ticaret Odası’nda yapılan toplantıya HBB Başkanı Mehmet Öntürk, İskenderun Belediye Başkanı Mehmet Dönmez, AK Parti İl Başkanı Mustafa Erdoğan, muhtarlar, kanaat önderleri ve Büyükşehir daire başkanları katıldı.
 
Toplantıda Başkan Öntürk, kurumsal yapılarda şeffaflığın önemine değinirken mali, idari, yatırım ve hizmetler gibi tüm kalemlerde hesap verilebilir olmaları gerektiğini ve Hatay’ı bir bütün olarak görüp hizmetlerini adil olarak 15 ilçeye eşit şekilde sürdüreceklerini yineledi.
 
Başkan Öntürk, muhtarlardan gelen yazılı talepleri alırken “Bizi diğer siyasetçiler gibi görmeyin. Yazdılar, sonra gidip unutacaklar diye düşünmeyin. Sizlere yapacağımız işin tarihini vereceğiz. Tutamayacağımız sözü vermeyiz. Sözünü tutmayanla da kardeşim dahi olsa ters düşerim.” diyerek siyaset tarzlarının adalet ve verdikleri sözleri tutmak anlayışı üzerine kurulu olduğunu belirtti.
 
“BÜYÜKŞEHİR ENVANTERİNE 126 MİLYON EURO DEĞERİNDE İŞ MAKİNESİ EKLİYORUZ”
 
Başkan Öntürk, kaynakların sınırsız olmadığını çalışmalarını aciliyet sırasına göre yapacaklarını ifade ederken gerekli gelir gider dengesini yaptıklarını ve Büyükşehir envanterine 126 milyon euro değerinde iş makinesi ekleyeceklerini açıkladı. Alınan iş makinelerinin de ilçelerdeki ihtiyaçlara göre parti ayrımı gözetmeksizin ilçe belediyelerin emrine verileceğini belirterek iş birliği içerisinde çalışmalarını sürdürmenin önemine vurgu yaptı.
 
HBB’nin eski yönetimden 7,5 milyar TL’lik borç devraldığını ve bazı borçların ise faizi olduğunu hatırlatan Başkan Öntürk, HBB’nin genel mali ve borç durumu hakkında bilgiler vererek konuyla ilgili müfettişlerin de görevlendirildiğini, ekonomik zorluklara rağmen bahanelere sığınmayacaklarını ve hizmetlerin aksamaması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.
 
“BÜYÜKŞEHİR’İ KURUMSAL HALE GETİRECEĞİZ”
 
Göreve başladığı ilk günlerde personelin maaşlarını ödemek ve Ramazan Bayramı öncesinde çalışanları ailelerine karşı mahcup etmemek için harekete geçip maaşların ve ikramiyelerin ödendiğini anımsatan Başkan Öntürk, belediyenin itibarını artırmak ve hizmet kalitesini yükseltmek amacıyla kararlı adımlar attıklarını belirtti.
 
 
Büyükşehir Belediyesini Hatay'ın en itibarlı kurumlarından biri haline getirmek gerektiğinin altını çizen Öntürk, “İnsanların HBB’ye iş yapmak, hizmet vermek için yarışa girmesi lazım. İnşallah, Büyükşehir’i kurumsal hale getireceğiz.” dedi.
 
Önceliklerinin, susuzluğun ve kanalizasyon sorunlarının giderilmesi olduğunu vurgulayan Başkan Öntürk, sadece merkezde değil, kırsal alanlardaki acil ihtiyaçları da göz ardı etmediklerini dile getirdi.
 
“HEDEFİMİZ KIŞ GELMEDEN VATANDAŞLARIMIZI EVLERİNE YERLEŞTİRMEK”
 
Kırsalda bulunan köy konutlarının yapımını da ele alan Başkan Öntürk, vatandaşların genellikle evlerinin bulunduğu yerde yaşamak istediklerini ve site tarzı mahallelerin tercih edilmediğini ifade etti. Bu durumun merkezi hükümeti finansman anlamında zorladığını dile getirerek bir müteahhidin toplu halde konut yapmasıyla bireysel ev yapımının maliyeti arasındaki farkın dikkate alınması gerektiğini vurguladı.
 
Başkan Öntürk, konuyla ilgili “Biz HBB olarak bu durumla ilgili Hükümet’in vatandaşlara tanıdığı imkânla vatandaş arasında bir köprü olup kendi iş makinelerimizle, kendi imkânlarımızla, kendi gücümüzle hızlı bir şekilde bu konutları İmar AŞ üzerinden yapacağız. Hedefimiz, kış gelmeden vatandaşlarımızı konteynerlerden kurtarıp bir an önce evlerine yerleştirmek olacak. Böyle bir riski de belediye olarak almak zorundaydık.” şeklinde konuştu.
 
Seçim öncesi verdiği sözleri hatırlatan Başkan Öntürk; köy meydanları, muhtarlık çalışma odaları ve gençlere yönelik çalışma alanları projelerini ise en kısa zamanda hayata geçireceklerinin müjdesini verdi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
BAŞKAN ÖNTÜRK İSKENDERUN’DA MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet