Skip Navigation Links

VERDİĞİMİZ SÖZLERİN ARKASINDAYIZ

“SEÇİMİ UNUTUP, HİZMET ETMEMİZ LAZIM”

 VERDİĞİMİZ SÖZLERİN ARKASINDAYIZWeb
TV

Gündem   A+a-

 BÜTÜN BORÇLARA RAĞMEN VERDİĞİMİZ SÖZLERİN ARKASINDAYIZ
 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk; iflas etmiş, yürüyecek hali olmayan, itfaiye araçlarına bile mazot veremeyen bir belediye devraldıklarını ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen seçim döneminde verdikleri her sözün arkasında olduklarını söyledi.
 
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk, Altınözü ilçesine bağlı 49 mahallenin muhtarıyla Altınözü Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda bir araya geldi.
 
Toplantıya; Altınözü Kaymakamı Mehmet Sert, Altınözü Belediye Başkanı Rıfat Sarı, AK Parti İl Başkanı Mustafa Erdoğan, Altınözü AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Bulanık ile Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve şube müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
 
“SEÇİMİ UNUTUP, HİZMET ETMEMİZ LAZIM”
 
HBB Başkanı Öntürk toplantıda yaptığı konuşmada, kendisi de dahil tüm yeni seçilen belediye başkanları ve muhtarların seçimi unutarak önüne bakması ve sadece seçmenini değil tüm vatandaşları adaletle kucaklayacak şekilde hizmet etmeleri gerektiğini vurguladı.
 
Hatay Büyükşehir olarak bu anlayışla çalışacaklarını bir kez daha tekrar eden Öntürk, “Bizim kırsaldaki en önemli yöneticilerimiz sizlersiniz. Sizlerin sorunları, sıkıntıları bizim için çok önemli. Ama bunu yaparken de bir eksik aksak görürsek onu da yapmak zorundayız. Çünkü biz, şehrin bütününe hizmet etmek için varız.” dedi.
 
“BÜYÜKŞEHİR’İN GEÇMİŞTE NASIL YÖNETİLDİĞİNİ BİLMENİZ LAZIM”
 
Mazbatalarına aldıktan sonra yaklaşık 40 gündür çalışmalara başladıklarını dile getiren Öntürk, “Bizim bir an önce çalışmaya koyulmamız lazımdı ve biz bunu yapmaya gayret ettik, ediyoruz. Devraldığımız belediyenin 7,5 milyar TL borcu var. Bizim seçimlerde verdiğimiz vaatler, sözler vardı. Neyle karşılaşırsak karşılaşalım, verdiğimiz sözleri tutacağız. Bunları sözlerimizi yapmamak adına bir şeylerin arkasına sığınmak adına anlatmıyorum, sözlerimizin hepsini yerine getireceğiz. Ama şehrimizin nasıl yönetildiğini de bilmeniz lazım. Bir şehir nasıl yönetilmiş, ne olmuş bilmemiz lazım. İflas etmiş, yürüyecek hali olmayan bir belediye devraldık.” açıklamalarında bulundu.
 
“İNSANLARIN MEZHEBİNE, MEŞREBİNE, DİLİNE, DİNİNE, ÖRFÜNE BAKMAYACAĞIZ”
 
Büyükşehir’de 9 bine yakın personel olduğunu hatırlatan Başkan Mehmet Öntürk, seçim öncesi söylediği 1 Ocak 2024 tarihinden sonra seçimi kazanmak için yapılan siyasi girişler hariç 1 Ocak 2024 tarihinden önce işe başlamış olan hiçbir personel ile bir sorunları olmadığını belirterek konuşmasını şöyle sürdürdü: Mehmet Öntürk'ün yerinde belki de başka bir arkadaşımız veya başka bir partiden bir belediye başkanı olsaydı bu kadar kaynak probleminde ilk yapacağı iş bu personelin %70’ini çıkartmak olurdu. Hiç kimsenin ekmeğiyle oynamayız. Ancak herkes işine düzgün gelecek. Hukuki haklar çerçevesinde biz nasıl çalışıyorsak o da bizim gibi çalışacak. İnsanların mezhebine, meşrebine, diline, dinine, örfüne bakmayacağız diye söz verdik. Aynı düsturla da yönetiyoruz. Ama 1 Ocak 2024 tarihinden sonra gelen arkadaşlar kim olursa olsun, onlarla şu an çalışamayız. İleriki süreçte belediyeyi büyütürsek, ihtiyaç olan kardeşlerimiz olursa onları öncelikli yaparız.
 
CUMHURBAŞKANI’NDAN HATAY’A 14,1 MİLYAR TL HİBE
 
Deprem sonrası il merkezinde zarar gören kanalizasyon masrafının 14,1 milyar TL tuttuğunu ve bu miktarın Cumhurbaşkanı tarafından hibe edileceğine değinen Başkan Öntürk, HATSU’nun ayda 229 milyon zarar eden bir kurum olduğunu bu bütçeyle bu işi yapamayacağını belirtip yerel yönetimle hükümetin entegre şekilde çalışarak ancak bu yükün altından kalkabileceklerini ifade etti.
 
Büyükşehir Belediyesinin araç kirasına ödediği bedelin 84 milyon TL olduğunu, en az bu kadar daha araca ihtiyaçları olduğunu iki ay sonra bitecek olan kiralık araç sözleşme bedelinin güncel fiyatlarla ve ihtiyaç duydukları araçları da dahil ettiklerinde 289 milyon TL gibi bir kira bedeli ortaya çıkacağını vurgulayan Başkan Öntürk, dört yıl vadeli kredi ile araçları satın almak için çalışma başlattıklarını ve bu araçların milletin malı olarak hizmet vereceğini belirterek “İnşallah, bunun müjdesini en kısa sürede vereceğiz.” dedi.
 
BÜYÜKŞEHİR’İ BORÇSUZ BİR ŞEKİLDE DEVRETMEYİ HEDEFLİYORUZ
 
Başkan Mehmet Öntürk Büyükşehir Belediyesinin sıkıntılı bir halde olduğuna değinerek, kaynağı nereden bulacaklarını bildiklerini ve hükümetin de çok ciddi desteklerinin bulunduğunu ifade ederken, şehri beş sene sonra tüm vaatlerini yerine getirip borçsuz bir şekilde devretmeyi hedeflediklerini belirtti.
 
Kırsal mahallelerdeki 6 Şubat depremlerinden sonra yaşanan konut sorunlarına da değinen Başkan Öntürk yerinde dönüşüm projesine entegre olarak evini yapmak isteyen vatandaşlara Büyükşehir iştiraki İmar AŞ vasıtasıyla yardımcı olacaklarını ve kış gelmeden kırsaldaki konut sorununu çözerek vatandaşların yaşanabilir konutlarına yerleşeceklerini vurgularken “Bunu da Büyükşehir Belediyesi olarak biz yapacağız. Bunu yaparken de bu bölgenin ustalarını kullanacağım. Bu bölgenin insanından faydalanacağız. El birliğiyle bu şehri hızlı bir şekilde ayağa kaldıracağız.” dedi.
 
BAŞKAN ÖNTÜRK’TEN ALTINÖZÜ’NE HEDİYE
 
Küçük Sanayi Sitesi’nin mevcut yerinin uygun olmadığını seçim dönemi yaptıkları ziyaretlerde tespit ettiklerini açıklayan HBB Başkanı Mehmet Öntürk, Büyükşehir Belediyesine ait bir bölgeyi hediye ettiğini önümüzdeki hafta itibarıyla da Sanayi Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Altınözü Belediyesi iş birliğiyle hızlı bir şekilde inşaatına başlanacağını söylerken, 15 belediyenin de kendilerinin belediyesi anlayışıyla hareket ettiklerini bugüne kadar yapılan ayrımcılığın kendilerinin döneminde yapılmayacağını Hatay’ı hep beraber ayağa kaldıracaklarını özellikle vurguladı.
 
Toplantıda hazır bulunan daire başkanlarına Hatay’daki her mahalleye kendi oturdukları mahalle gibi bakıp nasıl hizmet edilmesini istiyorlarsa öyle hizmet etmeleri talimatını veren Başkan Öntürk, ilaçlama konusuna da değinerek, seçim zamanının larva dönemine denk gelmesiyle ilaçlama yapılamadığını, ergenle mücadelenin larva ile mücadeleden daha zor olduğunu ve bir yoğunluk olduğunu ifade ederken, tüm olumsuzluklara rağmen düzenli ilaçlama çalışmalarına devam edeceklerini ve evlere tabletler dağıtacaklarını dere yatağı, kanalizasyon gibi kaynakların da yıl boyunca düzenli olarak ilaçlanacağını açıkladı.
 
BAŞKAN ÖNTÜRK HATAYSPOR İÇİN DUA VE DESTEK İSTEDİ
 
Başkan Öntürk, şehri sadece altyapı ve üstyapıyı inşa ederek ayağa kaldırmayacaklarını kültürü, sanatı ve sporuyla her alanda vatandaşla bir olup şehre çağ atlatacaklarını belirtip Hatayspor’un da hafta sonu kümede kalmak için hayati önem taşıyan bir maça çıkacağını Büyükşehir Belediyesi olarak destek olmak isteyenlerin ulaşımını karşılamak adına 100 araç tahsis ettiklerini gelemeyenlerden de dualarla destek olmalarını rica etti.
 
Başkan Öntürk konuşmasını “İnşallah, takımımız kümeye düşmeyecek ve önümüzdeki sene nasıl Büyükşehir Belediyesini kurumsal bir hale getirdiysek Hatayspor’a da öyle bir kimlik kazandıracağız.” diyerek bitirdi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 VERDİĞİMİZ SÖZLERİN ARKASINDAYIZ videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet