Skip Navigation Links

İskenderun Çocuk ve Gençleri Destekleme Derneğinden Anıtkabir ziyareti!

İlk kez Atatürk’ün huzuruna çıkmanın heyecanını yaşadılar…

 İskenderun Çocuk ve Gençleri Destekleme Derneğinden Anıtkabir ziyareti!

Gündem   A+a-

İskenderun Çocuk ve Gençleri Destekleme Derneği, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla dernek bünyesindeki çocukları ve gençleri Ankara'ya götürdü.
Gezinin ilk durağı Anıtkabir oldu. Anıtkabir'de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesini ziyaret eden grup, ilk kez Atatürk’ün huzuruna çıkmanın heyecanını yaşadı. Anıtkabir’in ardından da İlk Meclis’i (T.B.M.M.) adeta keşfettiler. s
Etnografya Müzesi’nde el sanatlarını yakından incelediler
Etnografya Müzesi, Osmanlı İmparatorluğu ve Cumhuriyet dönemine ait kıyafetler, el sanatları ve günlük yaşam malzemeleriyle dikkat çeken Etnografya Müzesi'ni ziyaret eden gençler ve çocuklar, burada Türk kültürünün zengin mirasını ve tarihi yakından tanıdı.
Resim ve Heykel Müzesinde sanatsal bakış açıları kazandılar
Gezi, Ankara Resim ve Heykel Müzesi ile devam etti. Burada Abidin Dino, Fikret Mualla, Bedri Rahmi Eroğlu, İbrahim Çallı ve birçok sanat adamının eserlerini tanıma fırsatı buldular.
Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde adeta büyülendiler
Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde Anadolu'nun çeşitli medeniyetlerine ait arkeolojik eserler ve tarihi kalıntılar incelediler.
Tuz Gölünün eşsiz manzarasında hatıra fotoğrafı çektirdiler
Çocuk ve Gençleri Destekleme Derneğinin gençlerinin son durağı ise Tuz Gölü oldu. Gençler, Tuz Gölü'nde beyaz fotoğraflar çekildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın gençlere hediye ettiği Atatürk çıkartmalı tişörtleri gençler, Tuz Gölü ziyaretinde giydiler.
Dernek Başkanı Zeynep Çakmaklı, 18 ve 19 Mayıs tarihlerini kapsayan Ankara gezisinde Atatürk’ün Manevi Huzurunda olmak ortaokul ve lise öğrencilerimizi duygulanırdı. Biz her 19 Mayıs’ta Anıtkabir’ e gidiyoruz. Bu tür etkinliklerle gençlere tarih, kültür ve sanat bilinci kazandırmayı hedefliyor. Geziye katılan çocuklarımız, hem eğlenerek hem de öğrenerek dolu dolu iki gün geçirdiler. Bu etkinliğimizi gerçekleştirmemizde emeği geçen ve katkı sunan tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyoruz. Sağ olsunlar, var olsunlar” dedi.
Gezi sonrasında duygularını ve görüşlerini paylaşan çocuklardan bazıları ise duygusallaştı sadece “teşekkür ediyorum” derken gözyaşlarını tutamadı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet