Skip Navigation Links

İSTE’Lİ ÖĞRENCİLER BAKAN BAYRAKTAR İLE GABAR’DA

İSTE öğrencileri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Gabar Dağı’nda buluştu.

İSTE’Lİ ÖĞRENCİLER BAKAN BAYRAKTAR İLE GABAR’DA

Eğitim   A+a-

 İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği öğrencileri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Gabar Dağı’nda buluştu.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği öğrencileri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Gabar Dağı’nda buluştu. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı Türkiye’nin petrol merkezi olan Gabar Dağı’nda 19 petrol ve doğal gaz mühendisliği öğrencileriyle birlikte kutlayan Bakan Bayraktar, Şehit Esma Çevik Petrol Sahası’nda öğrencilerle incelemelerde bulundu. İSTE’den Görkem Yaşar, Hasan Can Kepir, Mert Mete Erkan ve Nur Leylek Bakan Bayraktar’ın petrol üretimine ilişkin son verileri paylaştığı canlı yayına da katıldı.
 
Petrol üretiminde oyun değiştirici bölge olarak tanımlanan Gabar’da bugün 4 saha ve 37 kuyuda günlük 42 bin 500 varil üretim yapılıyor. Sayının Haziran’da 50 bin varil yıl sonunda da 100 bin varile ulaşması hedefleniyor.
 
Öğrencilerinin aldıkları eğitim ile Türkiye coğrafyasında yerli enerji kaynakları konusunda yapılan çalışmaların bir parçası olmasından onur ve gurur duyduğunu ifade eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Sayın Alparslan Bayraktar ekibi ile Türkiye'nin petroldeki kaderini etkileyebilecek hamleler yapıyor. Bu hamlelere ülkenin geleceği gençleri de dahil etmeleri; bu gençler arasında İSTE Ailesinden isimlerin de bulunması mutluluk verici. Dilerim çok daha büyük işlerde öğrencilerimizin imzalarını göreceğiz. İSTE sıralarında aldıkları eğitimi vatana ve millete hizmet için kullanacak bireyler yetiştirme ülkümüz uğruna çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet