Skip Navigation Links

Yıldırım Kara: Depremzedeler İçin Toplanan 49 Milyar Nerede?

CHP Hatay Milletvekili Kara, AFAD hesaplarında bulunan nakdi yardımlar ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

Yıldırım Kara: Depremzedeler İçin Toplanan 49 Milyar Nerede?

Gündem   A+a-

 
Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, depremzedeler için yardım kampanyası ile toplanmış AFAD hesaplarında bulunan nakdi yardımlar ile ilgili basın açıklamasında bulundu.
 
/// ANKARA
 
Yıldırım Kara: Depremzedeler İçin Toplanan 49 Milyar Nerede?
 
Depremzedeler için yardım kampanyası ile toplanmış AFAD hesaplarında bulunan nakdi yardımlara işaret eden Yıldırım Kara, “ 6/2/2023 tarihli depremlerden etkilenen yurttaşlarımızın iaşe ve ibate ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla başlatılan deprem kampanya hesaplarından yapılan harcamalar Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının internet sayfasında yayınlandı.
 
Bu kapsamda, 01.03.2024 tarihinde AFAD’ın yayınladığı bilgilere göre, bağış hesabında 133.216.444.143 TL toplanmış ve bu miktarın sadece 83.784.910.635 TL'si harcanmıştır.
Harcanan tutarın alt kırılımları: 48.975.698.500 TL afetzedelere yapılan nakdi yardım ödemeler (hasar hane ödemesi, taşınma yardımı, vefat edenlerin yakınlarına yapılan ödemeler, kira ödemesi ve tahliye ödemesi) ve 34.809.212.135-TL'sini barınma giderleri (çadır-konteyner alımı ve konteyner altyapısı, gıda-hijyen seti alımı ve Esenkart ödemeleri) olarak belirtilmiştir.
Kampanya hesaplarında bulunan 49.431.533.508 TL ise kamu bankalarında AFAD adına açılan hesaplarda değerlendirildiği ve bu kalan miktarın depremzedelere yapılacak yardım ödemelerinde, konteyner kurulumunda ve sosyal donatı çalışmalarında kullanılacağı belirtilmiştir. O halde buradan sormak istiyorum: depremden en çok etkilenen HATAY’ da özellikle konteyner kentler su taşkınlarıyla, altyapı ve kanalizasyon sorunları ile uğraşırken AFAD bağış hesaplarındaki parayı kullanmak için neyi bekliyorsunuz?” dedi.
 
YILDIRIM KARA: BU PARA HESAPLARDA BEKLERKEN KONTEYNER KENTLER NİYE SULAR ALTINDA ÇAMUR İÇİNDE KALIYOR?
 
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın hesaplarında bulunan para miktarının takipçisi olunması gerektiğinin altını çizen Yıldırım Kara, “Depremzedelerin öncelikli ihtiyaçları hala daha karşılanamadı. Dört tarafı kapalı konteynerlar vermek onlara bir yaşam alanı sağlayabilmek anlamına gelmiyor. Buradaki yurttaşlarımız konutlarına yerleşene kadar belki daha aylarca bekleyecekler. Hesaplardaki paranın önemli bir kısmının konteyner kentlerin yaşanabilinecek yerler haline getirilmesi için harcanması gerek. Fakat bunun yerine ilgili para hesapta bekliyor. Niçin bekliyor diye soruyoruz biz de. Sadece bu değil, bu para beklerken, 1 Mart 2024'ten bu yana 49.431.533.508 TL için ne kadar faiz geliri elde ettiniz? 76 gündür tahakkuk eden faiz gelirini nerede kullanıyorsunuz? Konteyner kentlerde ve Konteyner çarşılarda altyapı ve sosyal donatı alanları, park alanları, çocuk ve gençlerin rehabilite olabileceği alanları inşa etmek için daha neyi bekliyorsunuz ?”dedi.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet