Skip Navigation Links

Büyükşehir, Defne'deki Heyelan Tehlikesine Karşı Harekete Geçti

HARBİYE CADDESİ’NDEKİ TEHLİKEYE KARŞI HBB ÇALIŞMALAR BAŞLATTI

Büyükşehir, Defne'deki Heyelan Tehlikesine Karşı Harekete Geçti

Gündem   A+a-

 
Hatay Büyükşehir Belediyesi; Defne ilçesi Harbiye Caddesi'nde bulunan Fakıoğlu Bakkaliyesi çevresinde son yağışlarla birlikte meydana gelen kaldırımda ciddi bir yol kayması ve heyelanın riskinin olduğuna dair vatandaşlardan gelen ihbar üzerine acil bir müdahale başlattı.
 
HBB EKİPLERİ ANINDA OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI
 
Olay yerine anında intikal eden HBB ekipleri tarafından yapılan incelemeler sonucunda, yağışlar sonrası heyelanın ilerlediği tespit edildi. Ayrıca inşaat temelinde su borularının patladığı, yer altında bulunan elektrik hatlarının zarar gördüğü ve doğalgaz borularında da benzer bir durumun yaşandığı belirlendi.
 
BÜYÜKŞEHİR’İN TÜM BİRİMLERİ ANINDA HAREKETE GEÇTİ
 
Acil durum ekipleri hızla harekete geçerek inşaat temelindeki suyun tahliyesini sağlamak için itfaiye ekipleri motopomp kullanırken, HATSU ekipleri vidanjörlerle destek sağladı. Zabıta ekipleri de güvenlik çemberi oluşturarak olası bir kazaya karşı bölgede emniyeti sağladı.
 
İçme Suları Daire Başkanlığı, bölgeyi besleyen suyun kaynağıyla ilgili çalışmalar yürütürken, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı alanda keşif yaparak “planlama ve proje” hazırlığına başladı. Enerjisa ve Aksa Gazın birimleri de bölgeye sevk edilerek altyapıyla ilgili çalışmalara başladı.
 
Yetkililer, alınan önlemlerle birlikte mahalle sakinlerinin sağlığı ve çevrenin güvenliği için gereken adımların atıldığını ve ekipler tarafınfan en kısa zamanda sorunun çözüme kavuşturulacağını belirtti.
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet