Skip Navigation Links

İSTE Projesi Kadın Emeğine Teknolojiyle Değer Katacak

İSTE Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş.’nin projesi SEECO Proje Teklif Çağrısı kapsamında yapılan değerlendirme sonucuna göre,

İSTE Projesi Kadın Emeğine Teknolojiyle Değer Katacak

Eğitim   A+a-

 

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş.’nin projesi SEECO Proje Teklif Çağrısı kapsamında yapılan değerlendirme sonucuna göre Tarladan Sofraya Kurutma Projesiyle “Tam Başvuru” aşamasına devam etmeye hak kazandı.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş.’nin projesi SEECO Proje Teklif Çağrısı kapsamında yapılan değerlendirme sonucuna göre Tarladan Sofraya Kurutma Projesiyle “Tam Başvuru” aşamasına devam etmeye hak kazandı. İlk aşama olan ön başvuru süreci başarıyla tamamlanan projenin ikinci aşaması olan tam başvuru sürecine geçmesine karar verilen TR63 bölgesindeki 35 proje arasında yer aldı. Projede, TEKNOPARKİSTE yürütücülüğündeki konsorsiyum bölgede sosyal girişimcilik ve ekonomik kalkınma alanında İSTE, İSTE MESEM ve Dörtyol İlk Adım Kadın Kooperatifi ile iş birliği içerisinde çalışacak. Sosyal Girişimcilik Merkezi ve Geçim Kaynağı Tesisi Destek Programı Proje Teklif Çağrısı kapsamında yapılan değerlendirme sonucu “Tam Başvuru” aşamasına devam etmesi uygun görülen Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Bölgesi (Hatay, Kahramanmaraş, Osmaniye) ön başvuruları arasında yer alan “Tarladan Sofraya Kurutma” projesi, bölgesel kalkınmada ve istihdamda birçok fırsat sunarken projenin bu doğrultuda yenilikçi adımlar atmaya da imkân tanıması bekleniyor.
 
Proje kapsamında, bölgemizde yetişen tarımsal ürünlerin kurutulması ve işlenmesi sağlanarak katma değeri yüksek ürünler elde edilmesi amaçlanıyor. Bu süreçte, yerel çiftçilerin teknik ve teknolojik altyapılarının güçlendirilmesi ve ekonomik kalkınmalarına katkıda bulunulması hedefleniyor. Projede kadınların istihdam edilmesi ve kadın girişimcilik potansiyelinin desteklenmesi de öncelikli hedefler arasında yer alıyor.
 
Tam başvuru aşamasına geçen projelerinden dolayı memnun olduklarını ifade eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “Biz İSTE Ailesi olarak sadece eğitim ile ilgili projeler üretmiyoruz, ayrıca hem ülkemizin hem de bölgemizin kalkınması için özgün projeler üretiyoruz. İlk aşamayı geçtiğimiz proje bir yandan kullanılacak makine ve teçhizat donanımıyla mühendislik bilimlerine diğer yandan sunduğu fırsatlarla sosyal ve beşeri bilimlere dokunacak. Yeniden faaliyet geçirdiğimiz İSTE Teknopark’ın bölgeye değer katan işler üretmesi attığımız doğru adımların göstergesidir. Daha çok başarıya imza atacak ekibimiz ve çalışma azmimiz var. Projemizin iş birliği içinde olduğumuz paydaşlarımıza ve bölgemize hayırlı olmasını diliyorum. Tam başvuru aşamasını da başarıyla tamamlayıp projeye başlayacağımıza inanıyorum” değerlendirmesinde bulundu.
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet