Skip Navigation Links

HBB, Sel Sonrası Narlıca Mezarlığı İçin Yenileme Çalışmaları Başlattı

Zarar Gören Mezar Taşları İçin Teknik Ekip Görevlendirildi

HBB, Sel Sonrası Narlıca Mezarlığı İçin Yenileme Çalışmaları Başlattı

Gündem   A+a-

 
Hatay Büyükşehir Belediyesi, son günlerde il genelinde meydana gelen su baskınları ve doğa olayları nedeniyle zarar gören Antakya ilçesinde yer alan Narlıca Deprem Şehitleri Mezarlığı için harekete geçti.
 
Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Asrın Felaketi'nden bu yana mezarlıkta altyapı ve üstyapıya yönelik birçok çalışma yapıldığı ancak yaşanan son sel felaketi nedeniyle yeniden bakım, onarım ve yenileme çalışmalarına başlandığı bilgisini paylaştı.
 
Mezarlık bölgesinde, arazinin eğimli olması nedeniyle toprak kaymalarının sıkça yaşandığını ve defin koşullarının da elverişsiz olduğunu hatırlatan HBB yetkilileri, 67 dönümlük mezarlık alanında incelemeler yapıldığını ve sağanak sonrası mezarlığın sadece bir bölümünde çökme yaşandığını iletti.
 
Yetkililer; zarar gören 4 ve 5 numaralı adalardaki mezarların “aynı mezarlıkta” daha sağlam ve elverişli bir alana nakledilmesi konusunun görevlendirilen teknik ekinin yapacağı etüt çalışmaları ve raporları sonucunda kararlaştırılacağını ifade etti.
 
HBB, Belediye Yönetmeliği'nin verdiği yetki ve sorumluluklar çerçevesinde söz konusu sürecin hassasiyetle yürütüldüğünü ve titizlikle takip edildiğini vurguladı.
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet