Skip Navigation Links

Aşık Emin Can Yüreğini Engellilere Açtı

Aşık Emin Can 12. basılı eseri olan Otobana Terk Edilen Köpek adlı hikaye kitabının bütün gelirlerini Dörtyol Bedensel Engelliler Spor Kulübüne bağışl

Gündem   A+a-

 
Aşık Emin Can Yüreğini Engellilere Açtı
 
Aşık Emin Can 12. basılı eseri olan Otobana Terk Edilen Köpek adlı hikaye kitabının bütün gelirlerini Dörtyol Bedensel Engelliler Spor Kulübüne bağışladı.
Dün Atatürk Parkı içerisindeki Dörtyol Bedensel Engelliler Derneğinde kitabın basına tanıtım toplantısını gerçekleştiren Aşık Emin Can; “Bu güne kadar 8 adedi şiir olmak üzere toplan 12 kitabım yayınlanmış durumda. Bu son eserim olan Otobana Terk edilen Köpek adlı hikaye kitabımın tüm gelirini Dörtyol Bedensel Engelliler Derneğine bağışladım. Amacım toplum içerisindeki engellilerin sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda varlıklarını duyurmak ve onlara karşı herkesin katkı sunabileceği bir alan olduğunu göstermek.” dedi.
Kitabın tanıtım toplantısına Aşık Emin Can’ın yazar arkadaşları İlkeder Başkanı Mehmet Işıkoğlu, Azmi Çelebi ve Mustafa Söylemez’ de iştirak ederken Dörtyol Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Perihan Peker ve çok sayıda dernek üyesi de hazır bulundu.
Dörtyol Bedensel Engelliler Dernek Başkanı Perihan Peker’de yaptığı açıklamada; “Çok değerli emekli öğretmenimiz Emin Can hocamızın derneğimize bağışladığı kitaplar nedeniyle bir araya gelmiş bulunuyoruz. Sık sık derneğimize gelerek engelli üyelerimizi yalnız bırakmayıp, dertleriyle dertlenen ve onlara yardımcı olmaya çalışan Engelli Dostu Emin Can Bey bu güne kadar edebiyatımıza çok sayıda kalıcı eserler bıraktı. Böyle kültürlü ve duyarlı insanların sayısının artmasını temenni ediyoruz. 50 yıldır halkın sevgisini kazanan ve bizimde gönlümüze taht kuran öğretmenimize bu güzel davranışından ötürü teşekkür ediyor, saygılarımla onu alkışlıyorum” dedi.
Eğitimci, Şair, Yazar ve en önemlisi de Aşık olan Emin Can’ın bu güne kadar Damla Damla, Dikenli Gül, Topal Memiş, Senin İçin, Sevgi Katarı, Geyik Tepesi,?Can Evim, Nar Ateşi, Bu Yara, Virane Gönül ve Ah-u-zar adlı eserleri bulunmakta. 12 eseri olan Otobana Terk edilen Köpek isimli kitabında ise Dibi Görünmeyen Kuyu, Askerler Geçerken ve kitaba adını veren Otobana Terk edilen Köpek isimli üç hikayesi yer almakta.
Aşık Emin Can basın toplantısında ayrıca yazar dostları ve basın mensuplarına da kitaplarından imzalayarak takdim ederken engelliler derneği üyeleri ile de uzun süre sohbet etti. 1000 adet basılan kitap için bir ücret belirlenmediği de kaydedilirken amacın Engelliler Derneği bünye-sinde faaliyet gösteren Spor Kulübüne gelir sağlamak olduğu, bu nedenle kitabı alanların gönüllerinden kopan rakam ne ise onu vermelerini bekledikleri de kaydedildi. Kitap Atatürk Parkı içerisinde kurulu olan Hediyelik Eşya Fuarından ve dernekten temin edilebilecek.
 
 
Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL (Hatay)
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet