Skip Navigation Links

HBB, SU TAŞKINLARINA KARŞI GECE BOYUNCA MÜDAHALELERDE BULUNDU

BAŞKAN ÖNTÜRK: 15 İLÇE BELEDİYE BAŞKANLARIMIZLA İRTİBAT HALİNDEYİZ

HBB, SU TAŞKINLARINA KARŞI GECE BOYUNCA MÜDAHALELERDE BULUNDUWeb
TV

Gündem   A+a-

HBB TARAFINDAN MAHSUR KALAN 9 KİŞİ KURTARILDI
 
Hatay Büyükşehir Belediyesi tüm birimleriyle, il genelinde yaşanan olumsuz hava koşullarının sebep olduğu sorunlara karşı etkili bir mücadele gerçekleştirdi.
 
Kentin birçok noktasında sağanak yağışlar sonucu konut-iş yeri su baskını, yollarda göllenme, dere-kanalizasyon taşması ve su birikintilerinin oluşmasına karşı teyakkuzda olan Büyükşehir birimleri, vatandaşlardan gelen ve 112 Acil Çağrı Merkezine düşen ihbarlar doğrultusunda hızlı bir şekilde harekete geçti.
 
Çalışmaları yakından takip eden HBB Başkanı Mehmet Öntürk, sahada görev yapan yetkililerden bilgiler alarak gerekli talimatları verdi.
 
"ÖNCELİĞİMİZ ALTYAPIYI GÜÇLENDİRMEK"
 
Hatay Afet Koordinasyon Merkezinde açıklama yapan Başkan Öntürk, “Meteorolojiyi yakından takip ediyoruz. O takipten beri şu ana kadar arkadaşlarımız, tüm imkânlarıyla beraber tüm güçlerimizi birleştirerek var gücümüzle çalışıyoruz. Bildiğiniz gibi şehrimizin depremle beraber altyapı eksikliğinin farkındayız. Hemşerilerimizden bu konuda biraz sabır rica ediyoruz. Önceliğimiz şehrimizin altyapısını güçlendirmek ve ilk iş olarak da bunlar hızlı bir şekilde başlatacağız zaten ve altyapıyı çok iyi bir noktaya getirmenin gayretinde olacağız. Ayrıca 15 ilçe belediye başkanlarımızla irtibat halindeyiz. Hangi belediye başkanımızın ne tür araca, tesisata ihtiyacı varsa da her türlü destek için de hazır tetikte bekliyoruz. Şu ana kadar tüm çalışmalar tamamlanmış durumda. Ben özellikle Sayın Vali’me, ilimizin çok kıymetli bir bürokratlarımıza, AFAD’ımıza Kara Yolları’mıza ve Büyükşehir bürokrat ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Hakikaten tüm güçleriyle müdahale ediyorlar. Ayrıca dışarıdan da makine talep ettik. Bildiğiniz gibi ilimizin makine yönünden biraz sıkıntıları var. İnşallah, onları da en kısa sürede -yarın Ankara'ya geçeceğiz, perşembe günü de Sayın Vali’m de gelecek- bu araç takviyesi yönünde Merkez Hükümetimizden de destek isteyeceğiz. Bunları artık yavaş yavaş çözerek bir daha bu sıkıntıları yaşamayacağız. Tekrar geçmiş olsun şehrimize, diyorum.” dedi.
 
754 VAKAYA MÜDAHALE EDİLDİ
 
Meteorolojinin sağanak yağış uyarısıyla alarma geçen HBB Afet Koordinasyon Merkezi ( AKOM ) ekipleri, Antakya, Samandağ, İskenderun, Arsuz, Defne, Yayladağı ve Dörtyol başta olmak üzere tüm ilçelerde 754 vakaya müdahalede bulundu.
 
Yoğun çalışmalar sonucunda, bulundukları yerde mahsur kalan 9 vatandaş ve suya kapılan 5 araç HBB ekipleri tarafından kurtarıldı. Ayrıca riskli alanlarda bulunan vatandaşlar güvenli alanlara tahliye edildi.
 
 
 
 
ÇALIŞMALAR GECE BOYUNCA DEVAM ETTİ
 
Sel, su taşkını su baskını ve birikintileriyle birlikte yolda kalan araçlara karşı ivedilikle müdahale eden HBB ekipleri, sadece kurtarma çalışmalarıyla sınırlı kalmayıp aynı zamanda konteyner kentlerde kanal açma, biriken yağmur sularının tahliyesi, mazgal temizliği ve yolları daha güvenli duruma getirmek için çalışmalarını gece boyunca devam ettirdi.
 
247 ARAÇ VE 491 PERSONEL SEFER OLDU
 
AKOM’un koordinasyonunda 7/24 esasına göre görev yapan ekipler, 247 araç ve 491 personelle; köprü çökmesi, kapanan yollar, çöken duvarlar, devrilen ve tehlike arz eden ağaçlar ve diğer tüm olumsuzluklara karşı etkin ve hızlı çalışmalar yürüttü.
 
Kentte dün akşam etkili olan aşırı yağışlar ve şiddetli rüzgârlar nedeniyle İtfaiye Dairesi Başkanlığı 170 personel, 66 araç, 65 motopomp ve dalgıç; HATSU Dairesi Başkanlığı 51 araç, 112 personel; Fen İşleri Dairesi Başkanlığı 8 beko loder, 2 greyder; Zabıta Dairesi Başkanlığı 4 ekip, 9 personel ile ortak hareket etti.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HBB, SU TAŞKINLARINA KARŞI GECE BOYUNCA MÜDAHALELERDE BULUNDU videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
Sag-Blok-Reklam
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet