Skip Navigation Links

YAPI RUHSATI VERME SÜRESİ 5 TEMMUZ’A UZATILDI

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin ardından orta hasarlı binaların güçlendirmesine ilişkin ruhsatlandırma süresinin 5 Temmuz 2024 tarihine kadar

YAPI RUHSATI VERME SÜRESİ 5 TEMMUZ’A UZATILDI

Gündem   A+a-


6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin ardından orta hasarlı binaların güçlendirmesine ilişkin ruhsatlandırma süresinin 5 Temmuz 2024 tarihine kadar uzatıldı.
 
Orta hasarlı binalarla ilgili güçlendirme projelerinin İl Özel İdareleri ve Belediyeler tarafından incelenerek yapı ruhsatı verilmesine ilişkin süre 5 Temmuz 2024’e kadar uzatıldığı AFAD tarafından 7 Mayıs 2024 tarihli yazı ile duyuruldu.
 
İskenderun Kaymakamlığı, orta hasarlı binalarla ilgili güçlendirme projelerinin İl Özel İdareleri ve belediyeler tarafından incelenerek yapı ruhsatı verilmesine ilişkin sürenin 5 Temmuz 2024’e kadar uzatıldığını duyurdu.
 
İçişleri Bakanlığı’nın 7 Mayıs tarihli genelgesi kapsamında, depremde ayakta kalan ancak yara alan orta hasarlı binalar için 5 Nisan’da sona eren güçlendirme ruhsatı süreci için başvurular 5 Temmuz 2024’e kadar yapabilecek. Şayet 5 Temmuz 2024 tarihine kadar güçlendirme ruhsatı alınamazsa, bina ağır hasarlı gibi işlem görecek ve yıkım işlemleri başlatılacak.
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet