Skip Navigation Links

Bu terör saldırısının kusuru AKP hükümetine aittir.

Öncelikle Terör saldırısı karşısında yaşamlarını yitirenlere Allah’tan rahmet, Yakınlarına başsağlığı, Yaralılara acil şifalar dilerim.

Politika   A+a-


Geçtiğimiz günlerde Türkiye-Suriye arasındaki Cilvegözü sınır kapısının Suriye giriş bölümünde Terör saldırısı olmuş, haberlerdeki sayısal farklılıklara rağmen son olarak alınan bilgilere göre 13 Kişi hayatın kaybederken, 27 kişi yaralanmış ve olay yerinde bulunan 15 araçta büyük hasar görmüştür. Öncelikle Terör saldırısı karşısında yaşamlarını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilerim.
 
Bu terör saldırısının kusuru AKP hükümetine aittir. Hükümet beceriksiz dış politikaları ile ülkemizi riske sokmuş, ilimiz Hatay’ı sosyal ve ekonomik çöküntülere sürüklemişlerdir. Açık kapı politikası gibi anlamsız bir uygulama ile Hatay iline Suriyeli sığınmacılarla birlikte Uluslararası Ajan ve çok sayıda terörist ülkemize girmiştir.
 
Sığınmacıların ülkemize kontrolsüz girmesi, sığınma kampları dışında serbest dolaşımda bulunması, Türk dış işlerinin ülkemize girenlerle ilgili bir resmi kayıt tutmaması, tanınmayan veya Arapça konuşan herkesi Suriyeli sığınmacı sanan vatandaşlarımızın gaflete düşmesine sebep olmuştur.
 
AKP Hükümeti ABD politikalarına paralel bir politika izleyerek birçok ülkede faaliyet sürdüren misyoner, ajan ve teröristlerin Suriye üzerinden ülkemize girmelerine adeta yardım ve yataklık etmişleridir. Bu bir gaflet iken birçok uyarılara rağmen bu tutumu sürdürmesi ihanet boyutuna gelmiştir. Bu gafletten öte artık bir ihanettir.
 
Suriye’de yaşanan vahim olaylar elbette ki akrabalık bağı bulunan Türk milletini üzmekte ve Suriyeli kardeşlerimize yardım edilmesini istemektedir. Ancak ülkemize giriş yapanların açık kimlikleri, barındıkları ve ikamet ettikleri yerlerinde mutlaka bilinmesi gerekmektedir. Bu bilgiler hem sığınmacıların hem de Türk milletinin güvenliği için son derece önemlidir.
 
Cilvegözü sınır kapısında meydana gelen vahim olay, hükümetin izlediği yanlış politikalardır. Suriye’de devlet otoritesi kalmamıştır. Bu nedenle ülkemize girenlerin kayıt altına alınması ve Sınırlarımızdaki bütün güvenlik Türk Devletinin asli görevidir.
 
AKP Bu vebali nasıl ödeyecek? ABD politikalarına sımsıkı sarılarak Türk Milletine sırt dönenler, bu Millette nasıl hesap verecektir?
 
Milliyetçi Hareket Partisi olarak AKP Hükümetinin Suriye Devletine karşı sergilediği dış politikayı gözden geçirmesini ve ABD politikalarını bir an önce terk ederek, Suriye ile komşu devletlerle birlikte yeni bir yol haritası üzerinde politika üretmesini beklemektedir.
 
 
İbrahim Gül
MHP İskenderun İlçe Başkanı
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet