Skip Navigation Links

Körfez'deki Tehlikeli Maddelerin Tespiti Yapılacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından İskenderun Körfezi pilot bölge seçildi.

Gündem   A+a-


BELEDİYE MECLİS ÇEVRE TOPLANTISI 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
İSKENDERUN KÖRFEZİNDEKİ TEHLİKELİ MADDELERİN TESPİTİ YAPILACAK
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Ülkemizin kıyı ve geçiş sularında tehlikeli maddelerin tesbiti ve ekolojik kıyı dinamiği projesi kapsamında İskenderun Körfezi pilot bölge seçildi.
Konu ile ilgili olarak İskenderun Belediyesi Meclis salonunda bir toplantı gerçekleştirildi.
Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, çevreye her zaman büyük önem verdiklerini belirterek,”Özellikle denizlerimizin temizliği bizler için çok büyük önem arz ediyor. Bu konuda her türlü tedbiri elden bırakmamak lazım. Türkiye denizlerden yeteri kadar faydalanamıyor. Bölgemizde hızla sanayi yatırımları yapılıyor. Bu tesislerin çevreye duyarlı olması lazım” dedi.
 

 Daha sonra konuşan Orman ve Su işleri Bakanlığı Su kalitesi yönetimi daire başkanı Dr. Yakup Karaaslan ise İnsan faaliyetleri sonucunda kıyı ve geçiş sularının olumsuz etkilendiğini belirterek,”Bunun sonunda giderek su kalitesi bozulmaya ve ekosistemin tahribatına neden olmaktadır. Özellikle sanayileşme ve turizm faaliyetlerinin yoğun olduğu bölgelerde kıyılarımız üzerindeki yoğun baskı her geçen gün artmaktadır” şeklinde konuştu.
 
 TÜBİTAK MAM proje yöneticisi Gülsen Avaz ise bu proje ile birlikte pilot bölgelerde kıyı ve geçiş sularında belirlenen su kütlelerinin batimetrisi ile ilgili olarak jeokimyasal, jeolojik ve tomografik özellikleri belirlenecek, akıntı durumları, ekolojik yapı ve kıyı dinamikleri ortaya konacaktır diye konuştu.
Düzenlenen toplantıya MKÜ Su ürünleri fakültesi dekan ve öğretim üyeleri ve görevlileri de katıldı.
 

Körfez'deki Tehlikeli Maddelerin Tespiti Yapılacak videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
ramazan bayrami 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet