Skip Navigation Links

İSMO BAŞKANI KAYNAR, 'TALEPLERİMİZE ACİLEN YANIT BEKLİYORUZ!’

İskenderun SMMMO İbrahim Kaynar, mali müşavirlerin iş yükünü hafifletecek çözümlerin acilen hayata geçirilmesini beklediklerini söyledi.

İSMO BAŞKANI KAYNAR, 'TALEPLERİMİZE ACİLEN YANIT BEKLİYORUZ!’Web
TV

Gündem   A+a-

 İskenderun Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İbrahim Kaynar, mali müşavirlerin iş yükünü hafifletecek çözümlerin acilen hayata geçirilmesini beklediklerini söyledi.
 
İskenderun SMMMO Başkanı İbrahim Kaynar, Türkiye genelinde haklarını aramak için mesleki sorun ve talepleri ile ilgili açıklama yaptı; “Mali Müşavirlerin iş yükünü hafifletecek çözümler acilen hayata geçirilmelidir, Mücbir halin yıl sonuna kadar uzatılmasını talep ediyoruz. 130 bin Mali Müşavirin işlerini daha sağlıklı bir şekilde yapabilmesi için haklı ve insani taleplerimizin ivedilikle hayata geçirilmeli” dedi.
 
‘MALİ MÜŞAVİRLERİN SIRTINDAKİ YÜK AĞIR’
 
TÜRMOB Genel Başkanı Emre Kartaloğlu’nun açıklamasına yer veren Başkan Kaynar, “Devletlerin vergi gelirlerini toplamak ve hükümetlerin çeşitli alanlarda geleceğe yönelik planlamalar yapmak için bazı verilere ihtiyaçlarının olduğu açıktır. Ancak, bu veriler toplanırken, istenilecek verilerin mümkün olduğunca tek elden alınması, gereksiz bilgi toplamanın önüne geçilmesi ve veri toplama için kullanılan yöntemlerin de sağlıklı çalışması büyük önem arz etmektedir.
 
Biz mali müşavirlerin sırtındaki yük artık dayanılmaz boyutlara ulaşmıştır. Meslek mensupları aracılığıyla alınan beyan ve bildirimlerin sayısı her geçen gün artmakta, bu beyan ve bildirimlerin içerikleri kolaylaşacağına zorlaşmaktadır. Görünürde işverenlerden istenilmekte olan her veri mali müşavirler aracılığıyla toplanılır hale gelmiştir. Bu durum meslek mensuplarının zaten çok ağır bir iş yükü altında ezilmelerine sebebiyet vermekte iken bir de beyan ve bildirimleri almak için kullanılan sistemlerin sağlık çalışmaması ve yoğunluk dönemlerinde tıkanması, zamanla yarışan meslektaşlarımızın streslerini katbekat artırmaktadır.
 
Meslektaşlarımız, rutin dönemlerde dahi beyan ve bildirimleri sağlıklı bir şekilde hazırlayamaz hale gelmiştir. Ağır iş yükü altında, işletmelerin işlemlerini sağlıklı bir şekilde yürütemez durumda bırakılmıştır. Sadece Nisan ayında GİB tarafından ilan edilen vergi takviminde toplam elli altı beyan ve bildirimin verileceği açıkça görülmektedir. Bu beyan ve bildirimlerin yanında bir de en son 20 yıl önce uygulanan ve genel tebliği ile sirküleri henüz iki üç ay önce yayımlanan, hala uygulamada birçok tereddüttü barındıran enflasyon düzeltme işlemlerine ilişkin yapılacak çalışmaları da aynı takvimde tamamlanmak zorunda bırakılmasını adil ve uygulanabilir bulmuyoruz!” dedi.
 
“İNSANİ YAŞAM HAKKI ELİMİZDEN ALINMIŞTIR”
 
Yıllardır önerilerine sessiz kalındığının altını çizen Kaynar, “Büyüyen bu sorunların ortadan kaldırılması için beyan ve bildirimlerin sadeleştirilmesi, bilgi sistemleri alt yapılarının modernizasyonu şarttır Ölçüsüz bir iş yükü ve adil olmayan ücret tarifesi, mali müşavirlerin iş ve yaşam dengesini olumsuz etkiliyor ve insani yaşam hakkını ellerinden alıyor.
Sorunlarımıza ivedi olarak çözüm üretilmesi için haykıran 130 bin meslek mensubunun çığlıklarına duyarsız kalınmamalıdır. Artık mevcut işlerimizi yapamaz hale geldik, bıçak kemiğe dayandı!
İnsani şartlarda yaşamak biz mali müşavirlerin de anayasal hakkıdır. İnsani şartlarda yaşamak, resmi tatillerde ofislerimize mahkûm olmadan tatil yapmak, bayramlarda yetiştirilmesi gereken iş ve işlemleri düşünmeden ailelerimiz ile birlikte kutlamalar yapmak bizlerin de anayasal hakkıdır.”
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
İSMO BAŞKANI KAYNAR, 'TALEPLERİMİZE ACİLEN YANIT BEKLİYORUZ!’ videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet