Skip Navigation Links

İskenderun Katolik Katedralinde Paskalya Coşkusu!

İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Katedralinde Paskalya Bayramını coşkuyla kutlandı.

İskenderun Katolik Katedralinde Paskalya Coşkusu!

Gündem   A+a-

 Kutsal Paskalya Ayini, kilisenin bahçesinde ateş başında başlarken, Kutsal Kitaptan okumalar ve ilahilerle devam etti.
İsa Mesih’in ölümden dirilişinin anıldığı ‘Paskalya’ Bayramı, İskenderun Müjdeleme Katolik Kilisesinde düzenlenen görkemli bir ayinle kutlandı. İskenderun Katedralindeki ayini Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu Paolo Bizzeti yönetirken, ayine Kilise Pederi Carmine Donnici ve Peder Attilio Cantoni de eşlik etti.
Paskalya Ayini, kilise bahçesinde yakılan ateşin etrafındaki törenle başladı. İsa’nın ışığını simgeleyen ateşle Paskalya Mumunun yakıldığı bahçedeki törenin ardından pederlerin önderliğinde tüm cemaat üyeleri kiliseye girdiler.
Karanlık olan kilise içerisine giren rahipler ve cemaat üyeleri ellerindeki mumlarla kiliseyi aydınlattılar. Kilise içerisinde devam eden ayinde, Paskalya’nın, tüm dünyaya barış getirmesi, insanları yanlış düşüncelerden, hastalıklardan, kötülüklerden, yanlışlıklardan uzaklaştırması, hastaları sağlığına kavuşturması, zor durumdaki mültecileri evlerine ulaştırması yönünde dualar edildi. Ayinde ayrıca vaftiz suyu da takdis edildi.
Paskalya İlahilerinin hep birlikte söylendiği Kutsal Ayinde bir vaaz veren Kilise Pederi Carmine Donnici; “Allah, sözüyle her şeyi yaratıyor. Demek ki var olan her şey ondan çıkıyor. Bildiğiniz gibi Allah’ın sözü belli bir zamanda vücut alıyor. Bu Allah’ın sözü kimdir, Mesih İsa’dır. Allah kendi benzerinde insanı yarattı. Peki, Allah’a nasıl benzeyebiliriz? Peder-Oğul-Kutsal Ruh bir sevgidir ve bizler de ona bu şekilde benzemiş oluyoruz ki eğer birbirimizi seviyorsak Allah’a benziyoruz. Birbirimizi sevmiyorsak Allah’a benzemiyoruz.
O zaman Allah’a benzeyebilmek için birbirimizi her zaman için sevelim. Allah dünyayı o kadar çok sevdi ki her şeyi mükemmel bir şekilde yarattı, özellikle insanı. İnsan bazen yolunu saptırıyor ve günahkâr oluyor, kötülük yapıyor ama yine Allah onun peşinden koşuyor onu kurtarabilmek için” şeklinde konuştu.
Yaklaşık iki saat süren ayin sonunda, cemaate renkli yumurtalar dağıtıldı. Ardından da kilise salonunda paskalya kokteyli düzenlendi. Salondaki kokteylde birbirlerinin bayramını kutlayan Hıristiyan vatandaşlar, Paskalya Bayramının vazgeçilmez simgesi olan renkli yumurtaları da büyük neşe ile tokuşturdular.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet