Skip Navigation Links

İSTE’DE 1001 PROJELERİ ARTIŞINI SÜRDÜRÜYOR

Proje, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı.

İSTE’DE 1001 PROJELERİ ARTIŞINI SÜRDÜRÜYOR

Eğitim   A+a-

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Metin Yazıcı’nın yürütücüsü olduğu proje, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Metin Yazıcı’nın yürütücüsü olduğu proje, TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı tarafından desteklenmeye hak kazandı. Dr. Öğr. Üyesi Yazıcı, "Sürdürülebilir Gökkuşağı Alabalığı (Oncorhynchus mykiss) Üretiminde 'Tek Sağlık' Yaklaşımı ile Doğal Çözümler: Probiyotik ve Sinbiyotik Uygulamalar" başlıklı projesi ile su ürünleri yetiştiriciliğinde gıda arz güvenliğinin sağlanmasını ve Tek Sağlık yaklaşımı kapsamında yenilikçi çözümler sunmayı amaçlıyor. Kabul edilen projede ayrıca biyoaktif özelliklere sahip bu yem katkı maddeleri kullanılarak sektördeki antibiyotik kullanımının azaltılması, yenilikçi, çevre dostu yerli ve ticari ürünlerin akuakültür sektörüne kazandırılması hedeflenen çalışmada; tek sağlık yaklaşımı kapsamında, hazırlanan bu projeyle su ürünleri yetiştiriciliğindeki hastalıklardan kaynaklı mali kayıpların azaltılması, ekosistem ve insan sağlığının korunması amaçlanıyor.
 
Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’nin kabul edilen bu 1001 Projesi kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Yazıcı’ya İSTE Deniz Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Yavuz Mazlum ve Doç. Dr. Mehmet Naz eşlik ederken, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nden araştırmacılar da projeye paydaşlık edecek.
 
Yine bir proje destek kabulünü almanın gurur ve onurunu yaşadıklarını ifade eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “Öncelikle Dr. Öğr. Üyesi Metin Yazıcı ve projede kendisine eşlik edecek paydaşlarına teşekkür ediyor, başarılarının devamının gelmesini temenni ediyorum” dedi. Ekip çalışmasının her zaman önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Depci, sözlerini şöyle sürdürdü: “Özellikle yıkıcı 6 Şubat depreminden sonra bölgemizin her alanda olduğu gibi bilimsel çalışmalar ve eğitim alanlarında da gelişmeye, kalkınmaya ihtiyacının olduğu aşikâr. İSTE olarak bu ihtiyacın karşılanmasında payımız büyük. Bu uğurda çalışmayı ve üretmeyi sürdürürken de yorulmaya hiç niyetimiz yok çünkü söz konusu olan ülkemiz ve bu uğurda başarılar elde etmeye çok İSTEkliyiz.”
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet