Skip Navigation Links
Enerjisa-Toroslar

500 metre mesafeye 3 termik santral

800 dönümlük araziye, iki ayrı şirket tarafından,entegre tesislerin elektrik ihtiyacını karşılayacak 2 ayrı termik santral kurulacak.

Gündem   A+a-


TERMİK SANTRAL 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
Proje onaylanırsa, 500 metre mesafeye 3 termik santral kurulmuş olacak...
 
Termik Santral Entegre Tesis için..
 
 
İskenderun'un Azganlık Beldesi’nde denize sıfır noktada ve 'Demirçelik Ihtisas OSB'si olarak kurulup, Tosyalı Holding ile Atakaş Şirketler Grubu’na tahsis edilen 800 dönümlük araziye, iki ayrı şirket tarafından,entegre tesislerin elektrik ihtiyacını karşılayacak 2 ayrı termik santral kurulacak.
Kurulacak entergre tesisin ihtiyacı olan elektrik enerjisinin karşılanması açısından önem arzeden termik santral toplantısında projenin kapsamı halka anlatıldı.
Edinilen bilgiye gore; iki ayrı termik santralde toplam 500 kişi istihdam edilirken, entegre tesislerle birlikte bu rakamın 3 bini bulması bekleniyor.
 
 

 
500 metreye 3 termik santral
İskenderun OSB'de yapılan Yazıcı Termik Santrali ile birlikte 2. OSB'ye de iki termik santralin yapılması halinde, kuş uçuşu 500 metre mesafe dahilinde 3 termik santral olacak...
Termik santrallere gerekçe olarak da 'tesislerde üretilecek elektrik enerjisinin, Türkiye'nin artan elektrik ihtiyacını karşılamasında önemli bir rol oynaması' gösterildi.
 
İlk görüşme Tosyalı..
İskenderun 2. OSB'ye 2 ayrı termik santral planı, dün İskenderun OSB'de düzenlenen toplantıda ilk olarak Tosyalı Elektrik Enerjisi Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 'Tosyalı İskenderun Termik Santrali Entegre Projesi'nin endüstriyel atık (kül) depolama alanı tesis edilmesi ve işletilmesi halkın görüşüne sunuldu.
Termik santral proejesini Tosyalı Holding adına hazırlayan Çınar Mühendislik, kurulacak termik santralin 1.236 MW gücünde olacağını, saatte 432 ton kömür yakacağını, saatte 12 ton kireçtaşı kullanılacağını, soğutma suyu olarak denizin kullanılacağını söyledi.
Kullanılacak kömürden çıkacak küllerin yüzde 85'inin 'uçucu kül', yüzde 15'inin de 'taban külü' olacağını, 800 milyon dolara mal olup, kullanım ömrünün 30 yıl olacağını ve 36-48 ayda tamamlanacağını belirtti. Santralin inşasında bine yakın kişi çalışırken, işletmesinde ise 300 kişinin çalışması öngörülüyor. Çalışanların yüzde 90'ına yaknı da uzman ve teknik personel olacak.
 
Küller Sincan ya da Akarca'ya
Toplantıda, termik santralden çıkacak küller ise ya Payas'ın Sincan köyü yakınlarına veya İskenderun'un Akarca bölgesinde depolanacağı belirtildi.
Toplantı sonrası projeyi hazırlayanlara soruları sadece gazeteciler yöneltti.
 
 
 
 

 
500 metre mesafeye 3 termik santral  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş