Skip Navigation Links

İSTE Alanında Uzman İsimleri Ağırlamaya Devam Ediyor

İSTE Dönmezoğlu Bilişim Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dönmez ve Dönmezoğlu Bilişim Genel Müdürü Dr. Yasin Murat Kadıoğlu’nu ağırladı.

İSTE Alanında Uzman İsimleri Ağırlamaya Devam Ediyor

Eğitim   A+a-

 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Dönmezoğlu Bilişim Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dönmez ve Dönmezoğlu Bilişim Genel Müdürü Dr. Yasin Murat Kadıoğlu’nu ağırladı.
 
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Dönmezoğlu Bilişim Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dönmez ve Dönmezoğlu Bilişim Genel Müdürü Dr. Yasin Murat Kadıoğlu’nu ağırladı. 7 Mart Perşembe günü Turuncu Salonda düzenlenen “Silahlı Drone, Silahlı İnsansız Kara Aracı ve Yazılımları” konferansına İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, İSTE Rektör Yardımcısı Suha Orçun Mert, İSTE Genel Sekreteri Yahya Kılıç, İSTE akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı. Katılımı yoğun olduğu konferans Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.
 
Konferansta selamlama konuşması yapan İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci “Bundan üç yıl önce Rektör olduğumda bu salonda hocalarınızı toplamıştım ve bilim alanında önemli atılımlar yapacağımızı söylemiştim. Geldiğimiz noktada ülkemizde ve dünyada birçok yerde varız. Lider olan şirketlerden Dönmezoğlu Bilişim’i bugün burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Davetimizi kırmayarak öğrencilerimizle tecrübelerini paylaşacak olan Mehmet Bey’e ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Kısaca hayat hikayesinden bahseden ve öğrencilere hitaben “ben de sizden biriyim” diyen Dönmezoğlu Bilişim Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dönmez “Yerli ve milli silahlı drone ve silahlı insansız kara aracı üretmek için çıktığımız bu yol tabi kolay olmadı. Üzerimize doğan günün tekrarı yok felsefesiyle yolumuza sabırla devam ettik. Savunma sanayi araçları üretimine başladığımız ilk günden itibaren bazı çevreler bizim bu işi başarabileceğimize inanmadılar hatta güldüler. Ancak biz hayallerimizi yüksek tuttuk ve başardık. Size de buradan sesleniyorum, hayalinizi yüksek tutun ve şunu da unutmayın tek rakibiniz kendinizsiniz. Her zaman her şeyi yapabileceğinize inanın” şeklinde konuştu.
 
Katılımcılara teşekkür ederek söze giren Dönmezoğlu Bilişim Genel Müdürü Dr. Yasin Murat Kadıoğlu ise “Önemli olanın çalışmak, sebat etmek ve herhangi bir konuda hırsla çalışmak olduğuna inanıyorum. Mehmet Bey’le çıktığımız yolda ülkemizin sanayi savunması alanında yapmış olduğu atılımlara destek sunacak nitelikte çalışmalara imza attık” diyerek öğrencilere “Farklı seçenekleriniz olacaktır, bunları değerlendirip ülkemize dönmek, buraya hizmet etmek aklınızın bir köşesinde hep dursun. Türkiye’nin bu alandaki önü açık arkadaşlar. Kendinizi geliştirin. Yapmaya çalıştığımız iş iyi ki buradayım dedirmeye yönelik inanın” tavsiyesinde bulundu.
 
Konferansta öğrencilerin sorularını yanıtlayan Dönmez ve Dr. Kadıoğlu yakın gelecekte İskenderun’da olacaklarının müjdesini de verdi. Rektör Depci’nin teklifi üzerine Dönmezoğlu Bilişim Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Dönmez, İSTE TEKNOPARK’ta bir şirket açacaklarının sözünü de verdi.
 
Konferans sonunda öğrencilerle tatlı yiyen Rektör Depci ve Dönmez hatıra fotoğrafları çektirerek sohbet etti. Sohbet sonrasında Dönmezoğlu Bilişim’de yapılan kara aracı ve dronelarla görsel bir şova imza atıldı.
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet