Skip Navigation Links

ÖNTÜRK: HEMŞEHRİLERİMİZİ EV VE İŞYERLERİNE KAVUŞTURACAĞIZ

Cumhur İttifakı Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Öntürk, CNN Türk canlı yayınında Hatay’ın gündemini değerlendirdi.

 ÖNTÜRK: HEMŞEHRİLERİMİZİ EV VE İŞYERLERİNE KAVUŞTURACAĞIZWeb
TV

Politika   A+a-

Hatay’ın 15 ilçesinde büyük yıkım yaşandığını, ancak devletin tüm imkanlarıyla Hatay’ı ayağa kaldırma gayretinde olduğunu kaydeden Öntürk, kendilerinin de 1 Nisan itibariyle Hatay için çalışmalara başlayacağını söyledi. Öntürk, İskenderun sahil tahkimat alanında yaptığı açıklamada; “6 Şubat ile birlikte sahil 70 cm çöktü. Lodos ile birlikte İskenderun’da deniz taşıyordu. Sahilin tamamı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından deniz ve kara arasına bent oluşturuluyor. Kalan kısmını da inşallah biz Büyükşehir Belediyesi olarak yapacağız. Rekreasyon alanlarıyla birlikte güzel bir alan hayata geçireceğiz. Şu an Çevre, Şehircilik Bakanlığımız konutları yapıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığımız tüm tarihi alanları ayağa kaldırıyor ve şehri açık hava müzesi haline getiriyor. Biz de göreve gelir gelmez kentin alt ve üstyapısını yapacağımız çalışmalarla inşa ve ihya edeceğiz. Hatay’da konteynerlerde, kırsaldaki evinde ya da il dışında yaşayan hemşehrilerimizi inşallah bu yılsonu itibariyle mahallelerine kavuşturacağız.
 
HATAY 10 YILDIR HİÇ HİZMET GÖREMEDİ
 
Hatay için bir 6 Şubat ve sonrası var, bir de 6 Şubat’tan 10 yıl öncesi var. Hatay 10 yıldır büyükşehir elinden hizmet görmeyen bir il. Hatay’ın yolu yok, sahili yok. Depremde şehit olan yakınlarımızı gömeceğimiz mezarlık alanı yok. Hataylı vatandaşlarımız Konya’ya, Gaziantep’e, Kayseri’ye gidiyoruz ve imreniyoruz, ama Hatay’a gelince böyle güzel bir kentte hizmetleri göremeyince üzülüyoruz diyor. İnşallah biz 1 Nisan’da göreve geldiğimizde kolları sıvayacağız ve ortak akıl ile Hatay’ımızı ayağa kaldıracağız. Anketlerde de açık ara önde olduğumuzu net şekilde görüyoruz. Hataylı hemşehrilerimiz de Hatay’ı seviyor. Seçmen sayımız son seçime göre artmış görünüyor. İnşallah geniş katılımlı bir seçim ile birlikte Hatay’da göreve geleceğiz ve vatandaşlarımız ile el ele vererek bu şehri makus talihinden kurtaracağız” ifadelerini kullandı.
 
 
 
 
 
 ÖNTÜRK: HEMŞEHRİLERİMİZİ EV VE İŞYERLERİNE KAVUŞTURACAĞIZ videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet