Skip Navigation Links

İskenderun'da 50'e yakın hastadan olumlu sonuç

İskenderun Devlet Hastanesi İNFERTİLİTE Merkezi doktoru Op.Dr.Burak Sivaslıoğlu,Toplumumuzda kısırlık oranının % 10-15 civarında olduğunu belirtti

Sağlık   A+a-


İNFERTİLİTE 8.GÜN HABER ile 8gunhaber
İskenderun Devlet Hastanesi İNFERTİLİTE ( Kısırlık ) /Androloji ile ilgilenen Op. Dr. Burak Sivaslıoğlu, Toplumumuzda kısırlık oranının % 10 – 15 civarında olduğunu belirtti.
Sivaslıoğlu, yaptığı açıklamada, İskenderun’da 50’e yakın İNFERTİLİTE ( Kısırlık )hastasının uygulanan tedaviye olumlu sonuç verdiğini söyledi.
Sivaslıoğlu, Türkiye’de ki kısırlık oranının yarısından erkeklerin yarısından kadınların sorumlu olduğunu belirterek,”Eskiden kısırlığın genel olarak kadın kaynaklı olduğu düşünülürdü. dedi ve sözlerine şöyle devam etti...Özellikle tüp bebek yönteminin geliştirilmesi ile sperm kalitesinin öneminin artması ve azospermi denilen (menisinde, gebelik sağlayacak sperm hücresi olmaması ) erkek hastaların yüksek oranda çocuk sahibi olabilmeleri nedeniyle erkek kısırlığı ve tedavileri sanki daha ön plana çıktı. “dedi.
 

 
 Sivaslıoğlu,”Bebek istemi olan çiftler öncelikle bilgilenmeli ve bu bilgileri alabileceği merkezlere başvurmalıdır. Genç çiftler eğer bir problem yok ise normal yoldan gebelik için 1 yıl beklemeliler. Ancak kadın yaşı 35’ i geçince bu süre altı ayı geçmemeli ve yardım için ilgili hekimleri ile görüşmeliler. “şeklinde konuştu.
Sperm sayılarının azlığı, kalitesizliği veya hiç olmaması erkek açısından kısırlık sebebi olduğunu belirten Sivaslıoğlu, şöyle konuştu:
“Erkeğe bağlı kısırlığı anlamak için 3 günlük cinsel bir perhizle yapılacak bir sperm testi problemi ortaya koyacaktır. Bu açıdan sperm testi ucuz, çabuk sonuç veren ve yol gösterici olduğundan son dönemlerde önce erkek hastaya bakılması öneriliyor. Ancak, bence ; infertilite tedavilerinde başarılı olabilmek için aynı anda hem erkeği hem de kadının hikayesini öğrenmek daha uygundur. Üroloji uzmanınca erkeğin, Kadın Doğum uzmanınca da kadının değerlendirilmesi ve karşılıklı bilgi alışverişi ile ortak hareket edilmesi başarı şansını artıracaktır.”
 

İskenderun'da 50'e yakın hastadan olumlu sonuç videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet