Skip Navigation Links

Depremde hurdaya dönen araçların görüntüsü dehşeti gözler önüne serdi

Hatay'da binlerce insan hayatını kaybederken zarar gören araçların görüntüsü de dehşetin boyutunu bir kez daha ortaya çıkardı.

Depremde hurdaya dönen araçların görüntüsü dehşeti gözler önüne serdiWeb
TV

Gündem   A+a-

 6 Şubat 2023'te yaşanan depremlerde büyük yıkımın görüldüğü Hatay'da binlerce insan hayatını kaybederken zarar gören araçların görüntüsü de dehşetin boyutunu bir kez daha ortaya çıkardı. Kentte sahipleri belirlenemeyen veya teslim alınmayan binlerce aracın yanında koyun sürüleri otluyor.
Kahramanmaraşmerkezli depremlerde Hatay'da enkaz altında kalan binlerce araç demir yığınına döndü. Geçen 1 yılda AFAD'a başvuru yapan 20 bin 534 kişiden 18 bin 931'inin aracı belirlenip, önemli bir kısmı teslim edildi. Sahibi belirlenemeyen çok sayıda araç, hala boş arazilerde bekletiliyor.
 
20 BİN 534 BAŞVURUNUN 18 BİN 931'İ BELİRLENDİ
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'te meydana gelen depremlerde binlerce araç zarar gördü. Enkaz altında kalıp, adeta preslenen araçlar, demir yığınına döndü. Enkazın altından çıkarılan araçlar, kentin çeşitli noktalarında boş arazilere çekildi. Geçen sürede 20 bin 534 kişi araçlarının depremde zarar gördüğü için AFAD'a başvurdu. Ancak şasi numaraları incelenen araçların 18 bin 931'nin sahibi belirlendi. Bu araçların önemli bir kısmı sahiplerine teslim edildi.
 
HURDALAR ARASINDA KOYUNLAR OTLUYOR
Aradan geçen 1 yılı aşkın sürede kentteki enkaz kaldırılıp dönüşüm projeleri başlatılırken, sahipleri belirlenemeyen veya teslim alınmayan binlerce araç ise hala boş arazilerde bekletiliyor. Demir yığınına döndüğü için marka ve modelleri tanınmayacak hale gelen araçlar, depremin ilk günkü izlerini yansıtırken, otların yetiştiği hurdalar arasında ise besiciler koyunlarını otlatıyor. Hak sahibi belirlenemeyen araçlardaki incelemelerin devam ettiği belirtildi.
 
 
 
 
 
 
 
Depremde hurdaya dönen araçların görüntüsü dehşeti gözler önüne serdi videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet