Skip Navigation Links

HATAY’A ‘DEVA’ OLACAĞIZ!

‘İKTİDAR YOLCULUĞUMUZDA İLKELERİMİZDEN ŞAŞMADAN İLERLİYORUZ’

HATAY’A ‘DEVA’ OLACAĞIZ! Web
TV

Politika   A+a-

 Deva Partisi Teşkilat İşlerinden Sorumlu Başkanı, Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin, DEVA İskenderun Belediye Başkan Adayı Av. Hatice Esra Doğan ile Arsuz Belediye Başkan adayı İlker Köybaşı ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Deva Parti İl Başkanı İlker Eker, yerel seçimlerde partilerinin Arsuz ve İskenderun adaylarını basın aracılığıyla kamuoyunun karşısına çıkardıklarını belirterek geleceğin güçlü demokrasisi için çalışacaklarını ifade etti. Deva Partisi Arsuz Belediye Başkan Adayı İlker Köybaşı, çözüm bekleyen, aynı zamanda depremle on beş ilçeden insanların misafir edildiği ilçenin sorunlarına derman olmak için yola çıktıklarının altını çizerek, bir arada olmaktan duyduğu mutluğu dile getirdi. Deva Parti İskenderun Belediye Başkan Adayı, Avukat Hatice Esra Doğan da 14 yıldır İskenderun serbest avukatlık yaptığına vurgu yaparak “Partimizin birçok kurulunda görev aldım. Hukukun üstünlüğüne ve adaletin tecelli ettiği bir yönetim anlayışı ile yola çıktım İskenderun Belediye Başkan adayı oldum” dedi.
 
‘İKTİDAR YOLCULUĞUMUZDA İLKELERİMİZDEN ŞAŞMADAN İLERLİYORUZ’
Deva Partisi Ankara Milletvekili Adalet Eski Bakanı Sadullah Ergin ise, bu seçimde adayları ile yola çıkan Partilerinin Anayasasını tek tek her yerde anlattıklarını aktararak “Biz, Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi'yiz. Kurulduğumuz 9 Mart 2020 tarihinden itibaren çözüm odaklı siyasetin adresiyiz. Siyasete yeni bir anlayış ve dil getirmeyi hedefliyoruz. Bugün ülkemizde siyasetin dili maalesef yaralayıcı, hakaretamiz ve zaman zaman yalan ve iftirayı da içine alan bir noktaya gelmiş durumda. Buna rağmen siyaset yaparken sakin, nazik, birleştirici ve kapsayıcı Üslubumuzdan asla taviz vermiyoruz. İktidar yolculuğumuzda ilkelerimizden şaşmadan ilerliyoruz. Bizler demokratız. Demokrasi anlayışımızın temelinde özgürlük, eşitlik ve adalet ilkeleri yer alır. Çoğulculuk, katılımcılık ve şeffaflık ilkeleri, siyaset yapma tarzımızın ayrılmaz birer parçasıdır. Bize göre temel hak ve özgürlükler; uzun tarihi mücadelelerin sonunda insanlığın ortak değerleri olarak kabul görmüştür. Hak ve özgürlüklerin kaynağında insan onuru vardır” diye konuştu.
 
‘ÜLKEMİZDE ARTIK HUKUK DEVLETİNDEN BAHSETMEK MAALESEF MÜMKÜN DEĞİL’
Her geçen gün Hukuk devletini zedeleyen adımları büyük bir üzüntü ile izlediklerine değinen Sadullah Ergin “Anayasamızın çok açık emredici hükümlerinin dahi uygulanmadığı ülkemizde artık hukuk devletinden bahsetmek maalesef mümkün değil. Deva Partisi olarak daima hukukun üstünlüğünü savunuyoruz. Israrla Türkiye'nin birinci sınıf bir Hukuk Devleti olması uğruna mücadele ediyoruz. Demokratik Hukuk Devleti, vatandaşına güvenli ve huzurlu bir ülke inşa etmek zorundadır. Bu nedenle şiddetin her türüne, anarşiye ve teröre karşı durmak ve bu illetlere karşı etkin mücadele etmek Deva Partisi'nin vazgeçilmez önceliğidir” şeklinde konuştu.
 
‘HER ALANDA LİYAKATI VE EHLİYETİ SAVUNUYORUZ’
Bütün güçlerin tek bir elde toplandığı, denetlenemeyen, keyfi yönetim zihniyetini reddettiklerini sözlerine ekleyen Sadullah Ergin şunları söyledi: “Yasama, Yürütme ve Yargı erklerinin birbirlerinden ayrıldığı ve özgürlüklerin güvence altına alındığı, bir sistemi hayata geçirmek için çalışıyoruz. Bu doğrultuda, ülkemizin Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçmesini hedefliyoruz. Her alanda liyakati ve ehliyeti savunuyoruz. Laiklik ilkesini sahipleniyoruz. Devletin her inançtan vatandaşına eşit mesafede durmasını savunuyoruz. Siyaset yaparken dini kutsalları günlük siyasete malzeme etmiyoruz. Hiç kimsenin hassasiyetini incitmeden, vatandaşlar arasında hiçbir ayrım yapmadan yolumuza devam ediyoruz. OECD ülkeleri içinde gelir dağılımının en bozuk ve yoksulluğun en yüksek olduğu ülkelerden birisi olmayı ayıp hanesine yazıyoruz.”
HATAY’A ‘DEVA’ OLACAĞIZ!  videosunu izlemek için tıklayın.
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet