Skip Navigation Links

HAYAT HATAY PROJESİ

Kadınlarımız, bu zor durumda da topyekûn ayağa kalkabilmemiz için en ön saflarda canla başla mücadele ettiler, etmeye de devam ediyorlar.

HAYAT HATAY PROJESİ

Ekonomi   A+a-

 HayatHatay Projesi, Hatay Valiliği’nin deprem yaralarını sarmak adına, üreten, çalışan, ekonomiye katkı sağlayan kadın kooperatiflerinin ekonomik bağımsızlıklarını artırmak, kadınların işgücüne katılımını artırarak toplumsal kalkınmaya önemli katkılar sağlayan bir sosyal sorumluluk projesidir.
Asrın afetinde hep birlikte sarsıldık. Kadınlarımız, bu zor durumda da topyekûn ayağa kalkabilmemiz için en ön saflarda canla başla mücadele ettiler, etmeye de devam ediyorlar.
Bu anlamda ilimizin güçlü kadınları da başarı öykülerini yazacaklar ve hayallerini gerçeğe dönüştürmeleri, kurdukları işlerle başkalarına ekmek kapısı açmaları ve katma değer üretmeleri bakımından, insanlarımıza ilham kaynağı olacaklardır.
İlimizdeki girişimci kadınlarımızı, Ülkemizin zengin kaynakları ve yerel motiflerimizle harmanladıkları iş fikirleriyle ülkemiz ve ilimiz ekonomisine değerli katkılar sunacağına inandık. Bu bakımdan iyileşme sürecimize katkı sağlayacakları için onlara üretim yapabilecekleri ve ürettiklerini pazarlayabilecekleri bir mecra oluşturduk.
Kadın girişimcilerimize yüklediğimiz bu rol gereği, ilimiz genelindeki 40 kadın kooperatifimizi, bir araya getirdik. Devletimizin her zaman yanlarında olduğunu hissetmelerini sağladık. Üretime devam etmelerini amaçladık ve Valiliğimizce bir sosyal sorumluluk projesi başlatarak yola koyulduk.
Çalışmalarımız kapsamında, kadın kooperatiflerimize ziyaretler gerçekleştirerek İhtiyaçlarını yerinde tespit ettik. Depremden etkilenen ve yer sorunu yaşayan kadın kooperatiflerimize, İl Merkezinde ve ilçelerde toplam 30 adet işyeri tahsis ederek sahip oldukları potansiyellerini tekrar harekete geçirmelerini sağlamış olduk.
Bununla da kalmayıp kadın kooperatiflerimize yönelik girişimcilik, dijitalleşme, pazarlama, kurumsal kimlik, iş geliştirme, yeni nesil araçlarla markalaşma gibi bir süreci işletmeye başladık. Kadın kooperatiflerimizin ürettikleri ürünlerin satış ve pazarlamasına destek olunması için, ilgili kurum ve kuruluşlarla tematik toplantılar gerçekleştirdik. Böylece kadın kooperatiflerimizi daha donanımlı hâle getirerek, sürdürülebilir bir üretim ve pazar rekabeti adına önemli ve büyük yol kat etmiş olduk.
Bilindiği üzere ilimiz; yöresel, tarihi ve kültürel zenginlikler açısından önemli bir yere sahiptir. Bunlarla birlikte kadın kooperatiflerimizin el emeği, göz nuruyla ürettiklerini dünyaya tanıtmak adına HAYATHATAY üst markasını oluşturduk. Bu vizyonla, kadın kooperatiflerimizin sevgiyle ve özenle ürettikleri ürünlerin tek noktadan satışı ve pazarlanması için HayatHatay Lojistik merkezimizi oluşturduk. HayatHatay Lojistik merkezimizde 15 ilçemizdeki 40 kadın kooperatifimizin 18 farklı kategoride ürettikleri 105.987 adet yöresel ürün yer almaktadır. Akabinde HayatHatay markamızın www.hayathatay.com adlı e-ticaret sitemizi de hayata geçirdik.
Bu, sadece bir alışveriş sitesi değil, aynı zamanda dijitalleşen dünyada sosyal sorumluluk adına attığımız önemli bir adımdır.
Unutulmamalıdır ki; birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan şehrimiz, binlerce yıllık kültürel birikiminin de büyük ve somut hafızasıdır. Bu bakımdan tarihten turizme, inançtan gastronomiye kadar tüm zenginlikleri bünyesinde toplayan kadim şehrimizi “Marka Şehir” değerini yükseltme hedefimiz, attığımız adımlarla da çok kısa zamanda meyvesini vermeye başladı.
Geçmişten bugüne ilimizin simgesel değerlerinin ve geleneksel kimliğimizin nesiller boyu korunmasını sağlayacak bu adımların en başında Coğrafi İşaret çalışmalarımız gelmektedir. İlimizin Coğrafi İşaret Sayısı 24 adet idi. Valiliğimizce yaptığımız çalışmalar sonucunda 52 adet daha ürünün Coğrafi İşaret başvurusunu gerçekleştirdik. Bu çalışmamız ile Türk Patent ve Marka Kurumunun açıklamalarına göre ilimiz 2023 Yılının Enleri’nde, Coğrafi İşaret başvurularında Türkiye 1. si oldu. 2024 yılında ise 32 adet ürünümüzün daha başvurusu yapılmıştır. İyileşme sürecimizde gerçekleştirdiğimiz bu hamleler; akılcı, ihtiyaca cevap veren ve ilimizi daha da ileriye taşıyacak hamlelerdir.
Kadın Kooperatiflerimizin, Coğrafi İşaretli ürünlerimizi üretme ve pazarlama konusunda da büyük faydası olacağına inancımız tamdır. Bu toprakların değerlerine, yine bu topraklarda yaşayan insanımızın alın teri karıştığında karşımıza bambaşka bir tablo çıkacaktır.
Şehrimizin ayağa kaldırılmasında kadınlarımızın rolü ve desteği oldukça önemli olduğu gerçeği asla unutulmamalıdır.
Üreten, çalışan, ekonomiye katkı sağlayan girişimci kadınlar, şehrimizin kaderini belirleyen bir güç oluşturmaktadır. Ekonomik ve sosyal kalkınmamız adına girişimci kadınlarımızın inançla ve umutla attığı her adım çok kıymetlidir.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet