Skip Navigation Links

'Kişisel çıkarlara kapalıyız'

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, halkla buluşma toplantılarını Pınarbaşı ve Buluttepe mahallesi ile sürdürdü.

Gündem   A+a-

 
‘Kişisel çıkarlara kapalıyız’
 
İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, halkla buluşma toplantılarını Pınarbaşı ve Buluttepe mahallesi ile sürdürdü.
Önce Pınarbaşı mahallesi sakinleri ile bir araya gelen Belediye Başkanı, ardından Buluttepe mahallesinde toplanan kalabalığa yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verdi.
Halkla buluşma toplantılarına, başkan yardımcıları ve müdürler de katıldı.
 
‘İskenderun 1.Sinema Günlerine mutlaka gidin’
Dizi ve filmlerdeki şiddet sahnelerinin toplumu olumsuz etkilediğini, bizim insanımıza gülmek yakıştığı düşüncesiyle duygusal ve klasik filmlerin yer aldığı İskenderun 1.Sinema Günleri düzenleneceğini belirten Belediye Başkanı, “Klasik en güzel filmleri izleyebilirsiniz. İskenderun Site Sineması’nda 7 liraya seyredilebilen filmler, 11-18 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek etkinliğimizde, 2 liraya seyredilebilecek” dedi.
Kadınların sosyalleştiği ve çeşitli kurslardan faydalandığı Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nin bir yıl önce faaliyete girdiğini, yenisinin de açılacağını söyleyen Belediye Başkanı, spora verilen önemle, spor kompleksi yapımının sürdüğünü, mahallelerde basketbol, voleybol pistleri açılacağını ifade etti.
 
‘Sel felaketini büyük oranda bertaraf ettik’
Toplumun genel ihtiyaçlarını saptadıklarını, en büyük sıkıntı çöp sorununun ayrıştırma yöntemiyle kökünden halledildiğini belirten Başkan, yağmursuyu drenaj kanallarıyla kentimizin artık sel felaketinden kurtulduğunu söyledi.
Başkan, “Bir sürü kanal yaptık. Artık sel felaketinden kurtulmuş vaziyetteyiz. Büyük oranda bunu bertaraf ettik” diye konuştu.
Halka ve belediye bütçesine büyük külfet getiren ve içilemeyen su sorununun, Aslantaş Barajından gelecek suyla ve yenilenen şebekeyle giderileceğini belirten Başkan, halkın en geç iki yıl sonra musluktan akan suyu gönül rahatlığıyla içeceğini söyledi.
 
‘İtfaiye Müdürlüğü binası yıl sonunda bitiyor’
Kentin kaskosu konumundaki İtfaiye Müdürlüğü hizmet binası yapımının sürdüğünü belirten Başkan, modern binanın Aralık ayında hizmete gireceğini müjdeledi.
Belediye’nin çok eski ve güçsüz araç parkının yeni araç alımlarıyla güçlendiğini söyleyen Başkan, “Belediyenin iş makine parkı güçlü olursa vatandaş rahat eder” dedi.
Sinek ve uçkunla mücadeleyi araç kiralamak yerine, araç ve makine alımıyla belediyenin daha ekonomik ve sağlıklı bir şekilde yaptığını belirten Başkan, köylerden de ilaçlama konusunda yardım istendiğini söyledi.
Şehrin içerisindeki tüp bayilerinin tehlike oluşturması nedeniyle, Yarıkkaya mevki Aşkarbeyli mıntıkasında temeli atılan tüp deposu yapımının önümüzdeki ay biteceğini ve tüp bayilerinin buraya taşınacağını belirten Başkan, ihale edilen kentiçi ulaşım iyileştirme etüt projesiyle durak, dolmuş hatları, tramvay link hattı gibi planlama yapılacağını söyledi.
Yeni imar planıyla birlikte kentsel dönüşüm de yapılacağını belirten Başkan, “Meydan, yeşil alan ve parkların sayısı artacak. İmar planıyla çarpık yapılaşma ve tapu sorunu da büyük oranda çözülecek” diye konuştu.
Yeni hal binası yapıldığını, çevre düzenlemesi ve yolunun bitirildiğini, esnafın bu ay içinde taşınacağını paylaşan Başkan, eski hal binasının yıkılacağını söyledi.
Kentimize yakında çok güzel bir iskele yapılacağını müjdeleyen Başkan, “İskenderun’u denizle buluşturacağız” dedi.
Limak’ın, Aralık ayında İskenderun limanı’nı teslim alarak, çalışmalara başlayacağını anlatan Başkan, körfez kriziyle birlikte ekonomisi bozulan İskenderun’un yıldızının parlayacağını söyledi.
 
‘Kişisel çıkarlara kapalıyız’
İskenderun Belediyesi’nde mazlumun, tüyü bitmemiş yetimin hakkının yenmediğinin altını çizen Başkan, “Kişisel çıkarlara kesinlikle kapalıyız. Toplumsal çıkarlara dönük çalışıyoruz. Çıkar çevrelerinin ayağına basıyoruz. Kulağımızı tıkadık cevap vermiyoruz. İşi gücü bırakıp kısır çekişmelere girmek istemiyorum. Ben bu oyuna gelmeyeceğim” dedi.
Bir yıl önce kurulan Kadın Gönüllüleri Sosyal Marketinde 15 bin yoksula yardım edildiğini anlatan Başkan, geçmiş yönetimden kalan borçların ödendiğini anımsattı.
 
‘Ücretsiz 4441939 çağrı merkezi 24 saat hizmetinizde’
Belediye’nin bütün birimlerine Çağrı Merkezi’nin 4441939 numaralı hattı aranarak ulaşılabileceğini belirten Başkan, “Ücretsiz olan bu çağrı merkezimizi aradığınızda İskenderun Belediyesi 24 saat karşınızda. Çağrı Merkezimize tüm şikayetlerinizi iletebilirsiniz” dedi.
Eğitimi önemsediklerini ve okulların ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla ihale yapıldığını anımsatan Belediye Başkanı, “Maksat çocuklarımız rahat koşullarda eğitim alsın. Çağımız bilgi çağıdır. Eğitimli toplum olmak zorundayız” diye konuştu.
Deprem çalışmasına başlandığını, İskenderun’un jeolojik etüdünün yapıldığını anlatan Başkan, “Deprem bölgesel çalışma raporunu çıkardık. İskenderun’un yer altını gösteren tapu var. Bu çalışma bir yıl sürdü. Her şeyi bilimsel yapıyoruz” dedi.
Belediye başkanının şehrin emini olduğu bilinciyle vatandaşın parasının en iyi şekilde vatandaşa hizmete döndürüldüğünü anlatan Belediye Başkanı Dr. Yusuf H. Civelek, ülkemizin ve kentimizin en büyük sorunu olan hızlı kentleşmeyi kavga etmeden, kırmadan ve yasaları uygulayarak yapacaklarını söyledi.
Gerekli görülen caddelerde hız kesici kasis yapılacağını ifade eden Belediye Başkanı, yol sorunu çözülen tepe mahallelere çocuk oyun gurubu konulacağını belirtti.
 
 

Adınız
:
Mail
:
Mesajınız
:
Bu içeriğe ilk siz yorum yapın!
 
son gelişmeler
öne çıkanlar
deneme bonusu güncel giriş supertotobet